Burgemeester Van Beek laat zich niet afbluffen door NAM

Foto: Twitter

Daar waar het gaat over het onrecht dat (haar) burgers wordt aangedaan inzake de gaswinningsschade neemt Eemsmond-burgemeester Marijke van Beek nooit een blad voor de mond. Zo ook niet op Twitter gisteren. Het begon met een tweet waarin burgemeester Van Beek schrijft dat het een gemiste kans is van de NAM om af te zien van verjaring van alle geleden schade.

Burgemeester Van Beek twitterde: ‘In mijn optiek is het aan @NAM bv om pro-actief af te zien van verjaring van alle geleden schade, zodat stuiting niet noodzakelijk is.’

De NAM reageerde hautain als altijd: ‘Uw tweet was feitelijk onjuist, mevrouw Van Beek. U bent burgemeester. Wilt u dit alstublieft corrigeren. Bij voorbaat dank.’

Mevrouw Van Beek weigerde haar tweet in te trekken of te wijzigen. Sterker nog, de burgemeester liet weten erg verbaasd te zijn over het verzoek.

De NAM plaatste eerder deze week een verklaring waarin het bedrijf meldde geen beroep te doen op verjaring van fysieke schades door de beving, ten gevolge van gaswinning, op 16 augustus 2012 in Huizinge. Schades dreigen na 16 augustus 2017 te verjaren.

Tegenover RTV-Noord liet Van Beek weten: ‘Mijn opvatting is dat de NAM verantwoordelijk √©n aansprakelijk is en blijft voor alle geleden schade. Nu lijkt het uit te gaan lopen op juridische spellen en daar heb je niks aan’.

Een woordvoerder van de NAM antwoordde tegen hetzelfde medium: ‘De NAM en de NCG zeggen in principe hetzelfde over verjaring. Voor fysieke schades die zijn gemeld bij het CVW of de NAM hoeft geen stuitingsbrief worden gestuurd. Daarom klopt de tweet van mevrouw Van Beek dat wij hadden kunnen/moeten afzien van verjaring van alle geleden schade niet.’

Op Twitter kreeg burgemeester Van Beek veel bijval voor haar social-media-optreden. Het verzoek van de NAM om te corrigeren leverde vooral verbazing op.

Reacties