“Ondergedoken” Timo heeft zich gemeld

Foto: Oproep politie

Timo heeft gelukkig van zich laten horen. Op de Facebookpagina van ‘onze’ Ingmar Vos 112 Hogeland schrijft Timo waarom hij ondergedoken is.

Hij schrijft:

Beste vrienden, kennissen, familieleden en lotgenoten.

Het wordt tijd dat jullie helderheid gaan krijgen over deze situatie die op dit moment gaande is. Zoals jullie zien wordt ik vermist en is de plaats waar ik volgens de Nederlandse staat thuishoor de Wilster in Het Poortje. Veel mensen maken zich zorgen over mij en hopen dat het goed gaat met me. Ik begrijp jullie zorgen maar in het artikel staat niet vermeld waarom ik er niet ben. Zoals veel van jullie weten heb ik bijna 2 jaar in instellingen en instanties gezeten. Dit waren de twee ergste jaren van mijn leven. Jeugdzorg beweert dat ze je willen helpen. Laat ik jullie wakker maken en zeggen dat dit een gigantische leugen is.

Als jeugdzorg jou wilt helpen dan gooien ze geen 12 jarige kinderen in een isoleercel. Als jeugdzorg jou wilt helpen dan staan ze niet toe dat mensen zich iedere zichzelf nacht huilend in slaap werken. Jeugdzorg scheurt gezinnen en liefdes aan stukken. Ze verdienen geld aan ons en zullen altijd zoeken naar meer. Ik heb mensen kapot zien gaan. Goede kinderen die dingen wouden bereiken in hun leven. Kinderen die een droom hadden. Deze kinderen heb ik een voor een kapot zien gaan. Als je maar lang genoeg iedere dag wakker wordt met een camera in je gezicht en maar vaak genoeg de grond in wordt getrapt dan ga je je dromen verliezen en ga je opgeven. Bij jeugdzorg zitten kinderen die breekbaar zijn en veel pijn hebben gehad. Ik ben daar een van. Ik heb besloten dat ik niet gebroken wil worden onder de ijzeren vuist van jeugdzorg. Iedereen weet van mij dat ik een vriendin heb. Ik wil niet dat wij de zoveelste mensen zijn die uit elkaar worden gehaald en gedumpt worden achter dichte deuren in een kleine cel van 3 bij 4. Ik ben 2 keer ontsnapt uit het poortje en dat deed ik omdat ik een belofte heb gedaan dat ik mijn vriendin nooit achter zou laten. De gedachte aan het feit dat ze alleen zou moeten blijven en niet met mij mag praten beneemt me mij adem en levenslust. Hierbij wil ik jullie wat vragen.

Als jullie allemaal later ouders worden of zijn, zouden jullie nooit maar dan ook nooit de deur open willen doen voor jeugdzorg? Het is jullie keuze. Als jullie dat besluiten dat wel te doen zal ik jullie beloven dat jullie kind een product van de Nederlandse staat gaat worden. Hij/zei gaat jullie niet meer herkennen of zien als ouders. Het enige wat jullie kind zou kennen en zien als thuis is de deur van de instelling waar die zal verblijven. Voor mijn geval zal ik dit nooit doen. Ook wil ik jullie niet alleen vragen maar smeken als goede vriend, kennis of familielid om niet mee te helpen naar de jacht op mij.

Voor het geval dat jullie je afvragen waar ik ben. Ik ben momenteel niet in Nederland, dat is wat ik jullie kan zeggen. Op 29 september wordt ik 18 en zal ik pas weer tevoorschijn komen. Jeugdzorg en de staat kunnen altijd blijven jagen. Ik ben al auto’s, bussen en helikopters gewend die de hele nacht aan het jagen zijn. Ik hoop dat jullie mij begrijpen. Het enige wat ik wil is gelukkig zijn met mijn vriendin. Ik hoef geen miljonair te worden. Ik wil een huisje, leuk autootje en bij de vrouw van m’n leven zijn. Is dat soms te veel gevraagd? Ik vind van niet. De les die ik heb geleerd is dat ware liefde alles overwint en dat je je pijn moet omzetten tot kracht en door moet blijven gaan wat er ook gebeurd. Als mijn ouders dit lezen wil ik jullie dit zeggen. Ik weet dat jullie altijd het beste voor me wouden maar jeugdzorg heeft jullie valse hoop gegeven. Ik neem het jullie niet kwalijk want diep in m’n hart hou ik zielsveel van jullie, maar nu moet ik mijn dingen regelen. Alsjeblieft vergeet mij niet en bedankt voor de 15 mooie jaren die jullie mij hebben gegeven. Ik zal nooit vergeten wie mijn familie is en ik zal altijd voor jullie klaar staan in de moeilijke tijd. Mensen mogen hier over zeggen wat ze willen want dat is namelijk vrijheid van meningsuiting en ik vind het belangrijk dat iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Voor de mensen die mij hebben geholpen, ik hoop dat jullie het rechte pad mogen bewandelen en dat god jullie mag zegenen.

 

God bless you all

 

TP

Reacties