BMW

Foto: Berto Merx

Man, man, wat een monsters die BMW’s. Hanny Veenland en Ko Noordhoek uit Breda vullen de buiken van de slurpende beesten aan de pomp op Het aanleg in Winsum.

Hanny: “Mijn moeder van 86 woont in Winsum. We zijn vanuit Winsum vertrokken voor een tocht door Zweden en we eindigen ook weer in Winsum, bij mijn moeder.” Ze komen rechtstreeks uit Zweden. Vannacht met de boot van Göteborg naar Kiel en van Kiel vanochtend 440 km naar het Het Aanleg. “” We hebben gewoon gezworven. Was het ergens leuk dan stopten we, zochten een camping op of een blokhut en dan bleven we daar twee dagen en dan weer verder. Niks gepland, gewoon op de bonnefooi.”

Toch maar maatschappelijk een hoogst relevante vraag. Wat is de CO2 uitstaat van deze monsters? Cor, gniffelend: “Dat is niet best. Twee motoren ieder 2500 km, is 5000 km. En ze rijden 1 op 20. Dus reken maar uit.”

En dan nog een emancipatorisch hoogst relevante vraag: Een vrouw alleen op de motor, dat zie je bijna niet. Zit daar wat achter? Hanny: ” Ik heb graag zelf het stuur in handen, in mijn hele leven. Ik rij ook de hele tijd voorop, Ko moet mij volgen, ha, ha.”

Als ik de foto maak, voegt ze me toe: “Zorg je er wel voor dat de motoren er mooi opkomen?”

Het plaatje bij het praatje is (nee, niet de soundtrack van Easy Rider) On the Road Again van Canned Heat

Reacties