Kledingbank Maxima Het Hogeland – start herfst/wintercollectie

Op dinsdag 5 september 2017 start bij kledingbank Maxima het Hogeland de uitgifte van de herfst/wintercollectie! Met een terugblik op de periode van de voorjaar/zomercollectie, waarin ruim 500 klanten zich hebben ingeschreven, mag aangegeven worden dat er dusdanig behoefte aan kleding is bij de inwoners van de BMWE gemeenten die rond moeten komen van een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Bij Maxima kunnen mensen met een laag inkomen uit de BMWE gemeenten tweemaal per jaar een kledingkaart krijgen om gratis te winkelen. Zo is er een kledingkaart voor de voorjaar/zomercollectie en een voor de herfst/wintercollectie. Een kledingkaart kan het gehele uitgifte seizoen gebruikt worden en hoeft daardoor niet in één keer gebruikt te worden. Er is nieuwe en gebruikte kleding (als nieuw). Maxima is een modezaak met o.a. ook paskamers, alleen zonder kassa. Er is dames-, heren-, meisjes- en jongenskleding en schoenen.
U kunt komen winkelen als u:

  • woont in de gemeente Bedum, Eemsmond, De Marne of Winsum;
  • een bijstandsuitkering (Participatiewet) of Wajonguitkering of een individuele inkomenstoeslag ontvangt;
  • een laag inkomen hebt (minder dan 120% bijstand) en daardoor een verwijsbrief hebt van de instantie die u begeleidt bijvoorbeeld Werkplein Ability, Maatschappelijk Werk, Gemeentelijke Kredietbank of Humanitas;

Bij ieder bezoek neemt u de laatste specificatie van de uitkering of de verwijsbrief en een identiteitsbewijs mee: paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

Meer dan een kledingbank 

Maxima is er voor de minima. In de winkel kunnen mensen ook even tot rust komen en anderen ontmoeten. Hiervoor is er een koffietafel, met informatie over gemeentelijke regelingen. Daarnaast is de kledingbank een mooie plek voor re-integratietrajecten. Er werken o.a. vrijwilligers die cliënt zijn van Werkplein Ability, waaronder werkzoekenden en Wajongers.

Openingstijden

De kledingbank is gevestigd aan De Werf 5 in Winsum en is op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend.

Voor de voorjaar/zomercollectie is de winkel geopend van maart t/m juni. Voor de herfst/wintercollectie is de winkel geopend van september t/m januari.

 

Meer info op www.hethogeland.kledingbankmaxima.nl

Cookieinstellingen