Heldendaden tijdens hevige storm

Wie denkt aan hulpverleners, denkt al snel aan politie, brandweer of ambulancedienst, maar op een dag als vandaag, met een snoeiharde westerstorm, staan er weer andere ‘helden’ op, de mannen van de Dienst Onderhoud en Beheer van de gemeente.

WinsumNieuws ging een kijkje nemen bij de dienst aan de Schouwerzijlsterweg en trof Freddie Raangs, die de drukke werkzaamheden vanachter zijn bureau coördineert. “Het gaat er aardig om weg” zegt Raangs “alle mannen zijn naar buiten. Wanneer ze hier takken brengen is er niet eens tijd voor een kop koffie, want er zijn steeds nieuwe meldingen. Het geeft wel een heel goed gevoel dat we zo met elkaar bezig zijn. Na de samenvoeging van de gemeentelijke dienst en Werkplein Ability is het toch weer even wennen, maar vandaag loopt het echt als een trein.”

Wanneer de telefoon gaat neemt Raangs contact op met een ploeg die in Ezinge dikke takken van de weg hebben gehaald, of ze even naar Feerwerdermeeden willen gaan, want daar ligt een omgewaaide boom op de weg en er is geen verkeer mogelijk. De communicatie verloopt snel, duidelijk en vriendelijk collegiaal.

Op Feerwerdermeeden heeft de ploeg de betreffende boom al omgehaald. Een tweede boom trekt de hele grond open en de ploegbaas besluit om ook deze boom om te zagen. De dikke takken en delen van de stam worden langs de weg gelegd, ophalen kan later wel, het is nu zaak om directe hulp te verlenen.

Feerwerdermeeden

In Winsum is een andere ploeg bezig op de N361. Er liggen behoorlijk wat takken op het wegdek en die kunnen voor gevaar zorgen. De kettingzaag komt er aan te pas en al snel ligt de weg er weer veilig bij.

Ploeg bezig op de N361

Het is goed om een keer te zien hoe professioneel, snel en hardwerkend de mannen bezig zijn met hun werk. De harde storm lijkt ze nauwelijks te deren, vandaag verrichten ze heldendaden.

Er was nogal wat schade vandaag. Voor een fotoreportage zie fotoreeks bovenaan.

Dak beschadigd op De Werf
Cookieinstellingen