Klik en Tik-cursus belangrijk voor digitaal communiceren

Foto: WinsumNieuws

Vanmorgen om 09.00 uur verrichtten mevrouw Carmio uit Winsum en wethouder Marc Verschuren in de bibliotheek van Winsum de opening van de digitale cursussen Klik & Tik en Digisterker.

  

Doel van de cursussen is dat iedere Nederlander de basisvaardigheden kan leren om in de sterk veranderende maatschappij, ook digitaal, mee te komen. De digitale cursussen zijn ook een onderdeel van het later dit jaar op te richten Taalhuis in Winsum.

Na het openingswoord van de wethouder, die vertelde dat hij zelf óók een haat/liefde verhouding heeft met computers en dat dat ding soms helemaal niet doet wat hij wil, volgde gelijk les 1: zet nooit een kop koffie naast de laptop.

De Klik en Tik-cursus is voor mensen die met de computer willen kunnen werken. Cursusleider Hans Versteeg.

De Digisterker-cursus is voor de iets meer gevorderden en gaat gegeven worden door Angela Rondhuis.

“Online communiceren is zo belangrijk” hield de wethouder de cursisten voor en:”Je bent nooit te oud om te leren.”

Bij dat laatste sloot mevrouw Carmio (87) zich helemaal aan:”De (klein) kinderen weten niet dat ik deze cursus volg. Ik was een tijdje geleden op mijn laptop bezig toen één van de achterkleinkinderen zei: “Oma, dat doet u verkeerd”, dat wil je toch niet. Ik zal dus wel veel commentaar krijgen als de kinderen dit in de krant lezen. O, kan ik dit op internet lezen, dan ga ik nu snel verder. Denk je dat ik mijn hoorapparaat uit mag doen, het gaat niet zo goed samen met de koptelefoon, haha.”

 

Voor meer informatie of opgeven voor de cursus, klik hier.

 

Cookieinstellingen