Draaiorgelman Marcel Eissens overleden

Foto: WinsumNieuws

Bijna dagelijks werden Marcel Eissens’ vrienden op Facebook een goede morgen geheten. Zo ook nog vrijdag 15 september: “Ik zeg goede morgen. Allen een fijne dag toegewenst.”

Eissens, werkzaam bij de Milieudienst in Groningen, genoot bekendheid in de wijde omtrek met z’n draaiorgel ‘Pronkjewail’, waarmee hij veelal in z’n vrije uurtjes op pad was.

Gisteren, maandag 18 september, tegen kwart voor 7, schreef hij:” Apart wakker worden. Niet geheel fit, ondanks de vakantie. Gezondheid laat mij een beetje in de steek. Ik heb gelukkig een goede verzorgster, die houdt mij heel scherp in de gaten. Maar we gaan door.”

Het ‘doorgaan’ bleek echter van zeer korte duur. Aan het eind van de middag spoedden ambulances naar de woning van Eissens en om 21.00 uur bereikte WinsumNieuws het trieste bericht dat de sympathieke Sauwerder was overleden.

Op 11 maart van dit jaar, om 8 uur ’s ochtends, stond Marcel met z’n ‘Pronkjewail’ voor de deur van Cees ‘WinsumNieuws’ van de Meent, die 60 jaar was geworden, de leeftijd die de ‘Orgelman van Sauwerd’ net niet mocht bereiken.

Dorpsfeesten, braderieën en evenementen zullen vanaf nu een beetje stiller zijn zonder het eigen geluid van Marcel z’n pierement.

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen