STEVIGE IMPULS VOOR HET CENTRUM VAN WINSUM

Foto: Ronald van der Kloet

Gemeente Winsum stelt € 1.000.000,- beschikbaar voor relocatie van en verbeteringen aan winkels.

De gemeente Winsum stelt € 1.000.000,- beschikbaar voor de relocatie van winkels en verbeteringen aan winkelpanden in het centrum van Winsum. Met als doel het versterken van de detailhandel in het centrum van Winsum. De gemeente neemt deze maatregelen in het kader van de uitvoering van het centrumplan Winsum.

 

Behoud centrumfunctie Winsum

Om de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van Winsum te borgen zijn er financiële impulsen nodig om het winkelbestand in het centrum van Winsum op peil te houden. Ondernemers uit Winsum kunnen een beroep doen op een bijdrage voor relocatie (naar het centrum) en voor verbetering van vastgoed. De aanvragen worden getoetst op grond van een intakescan, zoals opgenomen in de “nadere regels versterking centrum Winsum 2017”. Deze regels staan op de website van de gemeente Winsum onder het kopje “ondernemen / centrumontwikkeling Winsum”. Daar vinden ondernemers vanaf 2 oktober ook de daarvoor bestemde documenten om een aanvraag in te dienen.

Doel van de maatregelen is om:

  • Het vastgoed in het kernwinkelgebied van Winsum, het zogenaamde haltermodel (van Obergon tot Dorpsplein), te verbeteren qua uitstraling en gebruik voor detailhandel/ horeca.
  • Winkeliers van buiten het centrum van Winsum te faciliteren in het verplaatsen van hun winkel naar het centrum van Winsum.

De verstrekking van de bijdrage bedraagt 2/3 van de geraamde investering met een maximum van € 200.000,–. Dat betekent dat ondernemers één derde van de benodigde investering zelf moeten doen.

Cookieinstellingen