KORT NIEUWS OVER ‘TOCHT OM DE NOORD’

Foto: Facebookpagina TodN in Uithuizen

Vanmorgen is de aftrap van de Tocht om de Noord gegeven door de Junior TodN. Ruim 700 kinderen gaan de TodN wandelaars voor, met een bijzondere ontdekkingstocht rondom Uithuizen.

Parkeren

De geplande parkeerplek (weiland) onbegaanbaar geworden. Hierdoor moeten er uitgeweken worden naar verharde parkeerplaatsen in de buurt. De organisatie  vraagt daarom alle wandelaars, die met eigen auto reizen, om (zaterdag en zondag) te kiezen voor de aanrijroute: Groningen, Winsum, Warffum Usquert, Uithuizen (N363). Ter hoogte van Usquert zult u duidelijk zien aangegeven dat u hier kunt parkeren voor Tocht om de Noord. U wordt met een pendelbus naar de verzamelplek de Mencke in Uithuizen, vanwaar u met uw TodN 2017 gaat starten.

Feest in Uithuizen

Over feest gesproken, het komende weekend wordt het ook echt feest in Uithuizen! Zo worden in het centrum (op de Blink), vanaf 14.00 tot 21.30 uur allerlei muziek en theater activiteiten georganiseerd.

 

Film de Kerstvloed 

Van 20.30 tot 21.30 uur wordt in een openluchtvoorstelling achter hotel het Gemeentehuis de film de Kerstvloed vertoond. Een absolute must voor alle wandelaars!

Vuurwerk 

Om 21.45 uur is er een groots vuurwerk op de ijsbaan achter het sportcentrum de Mencke (waar iedereen is gefinished), een prachtige afsluiting van een hopelijk hele mooie dag!

Alle evenementen zijn gratis toegankelijk

 

Andere officiële TodN activiteiten

Opening

      

Het wandelfestival Tocht om de Noord wordt zaterdag 23 september geopend om 5.40 door Eisse Luitjens (Noorderzijlvest) en om 5.45 uur wordt het officiële startsein gegeven door burgemeester Marijke van Beek (gemeente Eemsmond). Hierna vertrekken de wandelaars naar de startplek.

Zielrietzangers treden op tijdens Tocht Om De Noord in Usquert

Visserskoor Zielrietzangers staan zondagmiddag a.s. bij de brandweerkazerne aan de Wadwerderweg. De zangers willen alle  deelnemers van tocht om de Noord met hun zang hartelijk verwelkomen in Usquert. Dit jaar is het thema van Tocht om de Noord, “De kracht van het water’. De liedjes van de Zielrietzangers over o.a. zee, vissen en het wad passen daar uitstekend bij.

Overdracht TodN 2017-2018

Op zondagmiddag 24 september om 16.30 uur wordt de B&W estafette verwacht, dit team bestaande uit de B&W van alle Noord Groningse gemeenten wandelt gezamenlijk naar de sporthal de Mencke (Uithuizen).

Hier wordt om 16.30 uur officieel de TodN Startvlag overgedragen door de gemeente Eemsmond aan de nieuwe TodN Gastgemeente 2018.

Meer informatie:

www.TodN.nl / www.Ontdekkingstocht.nl

 

Tel: 050-8509023

E mail: [email protected]

Ps, vergeet niet de TodN App te downloaden.

 

 

 

Cookieinstellingen