De Westerstraat, terechte winnaar van de Lichtweek 2017

Iedereen was het er eigenlijk wel over eens, de Westerstraat was de allermooiste straat tijdens de Lichtweek 2017. Het straatje leent zich natuurlijk ook prima voor een mooie aankleding, maar de bewoners hadden er wel iets heel moois van gemaakt. Ook de jury was zeer lovend over de mooiste straat van deze Lichtweek. Voorzitter van de jury Piet Tuinman las het juryrapport voor: “De eerste prijs is gebaseerd op het meedoen van nagenoeg elk huis in de straat, de vele aspecten van het Wilde Westen die verwerkt waren in de huizen (achter ramen en op de gevels). Dat geheel leverde een mooie samenhang op. Saloon, drugstore (met drankje), smederij, echt paard in de stalling, een ijzerwinkel enz. De hele straat vol met stro en veel verklede bewoners. Door de muziek van Ennio Morricone, die in de straat klonk, kreeg de jury het gevoel alsof ze op de filmset van ‘Once upon a time in the West’ liep.

Tweede prijs

De tweede prijs was voor de Binnensingel. De bewoners waren in hun uitvoering erg veelzijdig, er was zelfs een zee met zeedieren aangelegd Er waren veel jungledieren uitgewerkt in houtsnijwerk en de verlichting was zeer uitbundig. Ook maakte de straat handig gebruik van beeltenissen van burgemeester Michels en een lokale verslaggever.

Derde prijs

De Hoofmeester won de derde prijs.  In de lange straat deden heel veel huizen mee. Het thema werd heel creatief neergezet, elk huis varieerde op het woord ‘Wild’. Van Ruud de Wild tot wildvreemd. Erg geestig vond de jury het wildrooster dat aan het begin van de straat op het wegdek was geplakt.

Speciale vermelding

Dat de Westerstraat moest winnen was duidelijk, maar WinsumNieuws wil, zonder alle andere straten tekort te doen, Meander City, speciaal  vermelden. Wat was het daar gezellig. Wat een leuke avonden werden er georganiseerd, met als hoogtepunt het optreden van het college van B en W en in het bijzonder B W (Bert Westerink) die de boel vermaakte met de Blok-Blues. Zie ook https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20170924/meander-city-prijzen-wel-op-tv/

 

Omdat het zo mooi was, hieronder een filmpje van de Westerstraat, gemaakt en gemonteerd door Douwe Jelle Titsing voor WinsumNieuws.

Cookieinstellingen