Dorpshuis Ubbegaheem en de toekomst

Onder grote belangstelling van de inwoners van Sauwerd vond gisteravond (maandag 25 september 2017) om 19.30 uur een bijeenkomst plaats in het dorpshuis Ubbegaheem in Sauwerd.

Zoals bekend is het dorpshuis momenteel gesloten wegens vertrek van de uitbaters (zie artikel van 29 augustus 2017). De samenwerking met de uitbaters is onlangs definitief bekrachtigd. De belegde avond door de werkgroep UBB18 had ten doel de inwoners van Sauwerd – een groot deel is donateur van de Stichting Dorpshuis Ubbegaheem- de gelegenheid te geven te brainstormen over hoe het verder moet met het dorpshuis in 2018.

De ruim 60 aanwezigen werden verdeeld in een 6-tal groepen waarbij over een drietal onderwerpen kon worden gediscussieerd, gebrainstormd, ideeën aandragen etc.

De drie thema’s:

  1. Hoe moet de organisatie van Ubbegaheem er uit gaan zien (uitbater, beheerder, vrijwilligers)
  2. Catering en aanbod (café, cafetaria, maaltijden)
  3. Wat zou er nog meer kunnen in het dorpshuis.

Een groot aantal suggesties kwamen uit de brainstormsessies naar voren zoals: snackbar, kroeg, een biljart, een dorpstafel (bv. vrijdags en zaterdags), verhuur, activiteiten voor kinderen, de jeugdsoos, enz. De voorkeur van de aanwezigen voor het beheer van Ubbegaheem ging uit naar een beheerder in loondienst. Zo zal ook nog worden geïnformeerd bij andere dorpshuizen hoe die de zaken uitvoeren.

Het is de bedoeling om in de komende periode nog een onderzoek te doen onder alle inwoners van Sauwerd zodat ook diegenen die niet op deze avond aanwezig waren hun ideeën kunnen inbrengen.

UBB18 zal alle aangedragen suggesties bundelen en bespreken met het bestuur van de Stichting Ubbegaheem waarna de Stichting beslissing(en) zal moeten nemen. .

Conclusie over deze avond is dat het dorpshuis wel degelijk leeft in Sauwerd. Het zou dan ook jammer zijn als het dorpshuis zou moeten verdwijnen.

Om al vast te beginnen is het café en de cafetaria a.s. zaterdag, 30 september 2017, geopend vanaf 17.00 uur voor een drankje, een snack of een maaltijd.

Foto’s en tekst: Auwert Postmus

 

Cookieinstellingen