Feest in Usquert tijdens TvdN 2017

Het was afgelopen zondag een groot muzikaal feest in Usquert. Achter visrestaurant Het Gemeentehuis speelde Status Quo, muziekvereniging Boreas speelde haar noten bij het dorpshuis.

 

De Zielrietzangers zongen hun mooiste repertoire bij de brandweerkazerne in Usquert tijdens TvdN 2017.

 

De Burgemeesters van de BMWE-gemeenten en hun gevolg werden door de Zielrietzangers getrakteerd op een aantal mooie liederen, waarbij de stemming, met animator Jobke Nienhuis, tot grote hoogte steeg.

 

De ‘burgemeesters’ klopt niet helemaal. De burgemeesters en hun volgelingen waren tegelijk in Warffum gestart, maar konden geen gelijke tred houden. Terwijl de burgemeesters Koos Wiersma (De Marne), Rinus Michels (Winsum) en Marijke van Beek Usquert in kwamen lopen, was burgemeester Erica van Lente het dorp al haast weer uit. Wethouder Kor Berghuis was de enige die de parmantig doorstappende burgemeester van Bedum enigszins kon volgen. Het is te hopen dat in het proces van de herindeling naar gemeente Het Hogeland de bestuurders wel met elkaar kunnen oplopen, want anders viert Bedum het feestje ruim voor de andere gemeenten. Het tempo van Erica zorgde ook voor logistieke problemen bij uw verslaggever, maar na anderhalf uur zoeken, zoeken en nog eens zoeken werd eindelijk zij eindelijk gevonden en kon de ontbrekende foto alsnog gemaakt worden.

Reacties