Teleurstelling en onbegrip over plan N361

Foto: WinsumNieuws

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 26 september jl. wilde de heer Jan Legters de raad informeren over de projecten die deel uit maken van het zogenaamde Rompakkoord. Bij de heer Legters van Legters & Partners staat op zijn Linkedin-profiel geschreven: ‘In de rol van projectleider ben ik zeer resultaatgericht met veel aandacht voor het proces, de communicatie en de omgeving.’

Dat communiceren ging dinsdagavond even moeilijker dan Legters verwacht zal hebben en de aandacht voor de omgeving kwam op de publieke tribune ook niet helemaal over.

Jan Legters

Gekomen bij de plannen voor de N361informeerde de door de gemeente ingehuurde Legters, namens de gemeente, dat de Onderdendamsterweg middels een T-splitsing wordt aangesloten op de N361 en niet zoals veel mensen bedacht hadden, op de rotonde Ranum. Dure grondaankoop zou aansluiting op de rotonde in de weg staan.

 

‘Je haalt dus de ene T-splitsing weg en je plaatst een paar honderd meter verder een nieuwe‘ klonk het vanuit het publiek.

Joop Haak, een van de omwonenden, vindt de plannen erg teleurstellend: “Dit is kleuterwerk. We komen dan weer terug in de oude situatie. In de spits is het zo druk, dat je de weg niet of nauwelijks op komt. De mensen gaan vervolgens risico’s nemen om er toch op te komen, waardoor de kans op ongevallen weer veel groter wordt. Het lijkt erop dat het besluit al genomen is en dat wij niets meer te zeggen hebben. Ik verwacht dat het verkeer gewoon de bestaande Onderdendamsterweg blijft gebruiken. Dit is weggegooid geld.”

De nieuwe verbindingsweg moet parallel komen te liggen aan de Freesialaan en dat is een doorn in het oog van bewoners die nu vrij zicht hebben op de landerijen tussen Winsum en Baflo.

Ook het niet tonen van schetsen viel verkeerd bij de raad en het publiek, maar volgens Legters was het niet de bedoeling om inhoudelijk in te gaan op de plannen. Hij wilde voornamelijk de raad informeren over de procedures. Burgemeester Michels nam het op voor de projectleider. De burgemeester vond dat de uitnodiging verkeerde verwachtingen had gewekt en beloofde inhoudelijke informatie op een ander tijdstip.

De heer Legters zegde toe de plannen over de aansluiting op de N361 nogmaals door te spreken met de provincie.

Cookieinstellingen