Uithuizen geknipt voor Kosovo

Foto: HogelandNieuws/Eemsmond
Kapster Crista heeft vrienden in Kosovo en heeft zoveel gezien en gehoord van de armoede in het armste land van Europa dat ze iets wilde doen.
Via de Stichting Multimissions wist ze van acties die op diverse plaatsen worden georganiseerd om minderbedeelde mensen te helpen. Er moest dus ook maar een actie in Uithuizen komen.
Crista heeft tot twee jaar terug een eigen kapsalon gehad en besloot om haar talent, het knippen, in te zetten.
En zo stond ze vanmorgen met twee collega’s, Jelly en Mirjam, te knippen in de bibliotheek van Uithuizen. En het was druk, drie stoelen bezet en een aantal wachtenden in de ‘bibliosalon’. Ook nog wachtenden bij een tafel vol lekkernijen, ook voor de actie. Koffie en thee zijn gratis, voor gebak of koek moet betaald worden.
‘Het mooie van de acties die via Multimissions lopen is dat er geen geld verkwist wordt. Er worden weleens klusreisjes georganiseerd waarbij contact wordt gelegd of onderhouden met klussers ter plaatse die de mensen heel direct en snel kunnen helpen met geld dat hier ingezameld wordt. Er zijn door de oorlog in voormalig Joegoslavië veel weduwen en wezen. Er is geen ouderenzorg en voorzieningen als water en elektriciteit maar mondjesmaat.”
De dame in de kappersstoel, Trijnie Aalders, vindt het ook een goed doel. Mevrouw Aalders: “Ik moest toch geknipt worden en ik dacht, dan maar gelijk voor het goede doel. Een andere reden is, dat ik graag weer een keer geknipt wilde worden door Crista, mijn oude kapster.”
Mensen die om welke reden dan ook geknipt willen worden, kunnen tot 20.00 uur terecht in de bibliotheek aan Schoolstraat te Uithuizen. Het tarief is € 15.00, maar daar krijg je een mooi kapsel, koffie of thee en heel veel gezelligheid voor.
Cookieinstellingen