Tien dagen griezelen in KinderBoekenHuis

Foto: kinderboekenhuis

Het wordt eng in het KinderBoekenHuis in Winsum. Van 4 t/m 14 oktober, tijdens de jaarlijkse nationale Kinderboekenweek, is het museum omgebouwd tot een bijna onneembare griezelgrot. Het thema van dit landelijke evenement is deze keer GRIEZELEN.

Als het lukt om door ‘spinrag’ vol enge beesten het KinderBoekenHuis binnen te komen wacht het publiek een bizar, maar interessant programma. Overal liggen griezelboeken en hangen en ‘kruipen’ enge beesten, spoken en geraamtes.

De meeste dagen is er wel iets leuks te beleven. Zo wordt er op woensdag 4 en 7 oktober ‘s middags om 2 uur door medewerkers van het museum voorgelezen uit deze enge boeken. Woensdagmiddag 11 oktober kunnen er griezeldingen worden geknutseld en loopt er een echte heks rond.

Op donderdagmiddag 5 oktober komt om 4 uur Ton van der Made van Insectenwereld DoeZoo uit Leens langs. Hij gaat griezelige dingen vertellen en neemt onder meer een echte spin mee.

Op alle activiteitendagen worden verschillende enge films vertoond.

Maar de kinderen kunnen thuis of op school ook zelf een griezelverhaal of gedicht schrijven, iets engs tekenen of bijvoorbeeld een weerwolf, heks of vampier knutselen. Die kunnen vanaf woensdag 4 tot en met zaterdag 14 oktober worden ingeleverd bij het KinderBoekenHuis aan het Kerkpad 2. (Openingstijden ma t/m vrijdag van 10 tot 16 uur en zaterdags van 12 tot 16 uur). Iedere deelnemer mag als beloning een boek uitzoeken en alle werkstukken krijgen een leuk plekje in het museum, waar ze nog een tijdje te bewonderen zijn. Een jury gaat de mooiste uit de drie leeftijdscategorieën uitzoeken. De prijsuitreiking heeft plaats op woensdagmiddag 18 oktober om 2 uur.

In het KinderBoekenHuis is gedurende de gehele Kinderboekenweek de tentoonstelling Griezelen vroeger en nu te bekijken. De toegang, deelname aan de verschillende evenementen en limonade en griezelsnoepjes en -koekjes zijn gratis.

Cookieinstellingen