Afsluiting ’50 Jaar Winkheem’ met Burdy

Een betere afsluiting van ’50 Jaar Winkheem’ hadden de bewoners, personeel en vrijwilligers van het zorgcentrum in Winsum niet kunnen krijgen. Burdy, voor velen nog steeds de zingende melkboer uit Ulrum, verzorgde een ingetogen optreden. Afwisselend met grappen en verhalen werd het een onvergetelijke avond. 

Tegen de klok van 19.00 uur arriveerde Bert Schaap bij het zorgcentrum aan de Borgweg in Winsum. Samen met Wilma, zijn vrouw, die verantwoordelijk is voor het geluid. Nadat de koffie/thee was geschonken en de appeltaart (bijna) naar binnen was gewerkt, maakte Burdy, “Het Feestbeest Oet Grunn”, zijn opwachting.

Sayonara was een mooi begin van een reeks nummers die zou volgen. Tussen de nummers door deed een dame in de zaal een onthulling; haar eerste zoen kreeg ze bij de Menkamaborg in Uithuizen. Ook ontdekte Burdy in de zaal een klant uit Schouwerzijl, toen hij daar nog met de ‘melkkar’ reed. ‘Volgens mie ook de ainege klant doar!”, aldus de entertainer uit Ulrum.

Het werd een mooie avond. Voor bewoners, personeel, vrijwilligers en overige aanwezigen.

Jantje Hummel, normaal 2 dagen in de week actief op Winkheem, had deze week 5 dagen achter haar naam staan. Ze heeft genoten van het plezier die de bewoners en het personeel elke dag hadden beleefd en had het dan ook voor geen goud willen missen. “Het was een geweldige week, maar ben nu ook blij dat het gebeurd is”, aldus de activiteitenbegeleidster uit Baflo.

 

Cookieinstellingen