Speel samen de Bijbelquiz in Winsum

Foto: NBG

Op woensdag 22 november wordt in Winsum de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld.

De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond.

‘Spannend en ontspannend tegelijk’, zegt samensteller Frans van Houwelingen van het NBG. Spannend, omdat het een wedstrijd is, maar ook óntspannend, want de quiz bevat veel humor en interessante weetjes. ‘Of je nu een doorgewinterde bijbellezer bent, of iemand met niet zo veel bijbelkennis, de vragen zijn zo gemaakt dat iedereen plezier en uitdaging kan beleven aan de quiz’, aldus Frans.

 

Hervormers
Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: ‘Hervormers’.

Frans: ‘Uiteraard heeft dat te maken met het Reformatiejaar. Maarten Luther bracht met zijn bijbelvertaling in de volkstaal de Bijbel dicht bij mensen. En dat sluit dus precies aan bij de missie van het NBG. Overigens zijn de vragen in deze categorie wel echte bijbelvragen dus ook zonder kennis van de kerkgeschiedenis kun je die beantwoorden.’

 

Er wordt gespeeld in teams van vijf personen, maar individueel meedoen kan ook. Iedereen is welkom op 22 november in GKV ‘De Poort’, Borgweg 36 in Winsum. De avond begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Toegang is gratis. Voor de koffie/thee vragen we een bijdrage van € 2,50 voor twee keer koffie of thee en één keer koek. Een deel van dat bedrag is bestemd voor het NBG.

Bij de uitgang is er ook een collecte voor het NBG, bestemd voor prentenbijbels voor kinderen in China.

U kunt zelf meedoen met de quiz, maar u kunt uiteraard ook als toeschouwer komen.

 

Cookieinstellingen