Boekenweek: Schrijfster Maren Stoffels bezoekt CSG Winsum

Foto: WinsumNieuws
Met haar openingszin ‘Ik heb drie uur in de gevangenis van de politie Rotterdam gezeten’ had jeugdboekenschrijfster Maren Stoffels de vijftig leerlingen van CSG Winsum in één keer stil.
De zeer succesvolle schrijfster was door de Unesco-school, via de Schrijverscentrale uitgenodigd om, in het kader van de Boekenweek, een lezing te geven.
Haar verblijf in de Rotterdamse politiecel was niet om een strafbaar feit. Maren had zich vrijwillig  opgegeven om te ervaren hoe het is om gevangen te zitten. Ze vond het zo’n bijzondere ervaring dat ze met vrienden ging meedoen aan een spel, ‘Escape Room’.
In het spel worden personen opgesloten in een ruimte. Mobiels en persoonlijke bezittingen moeten vooraf worden ingeleverd. Door het oplossen van puzzels kunnen er ‘sleutels’ verdiend worden om te kunnen ontsnappen.
Toen één van Maren’s vrienden zich ineens afvroeg of het wel verstandig was om aan het spel mee te doen: immers, niemand wist dat het vriendenclubje meedeed, er was geen contact met de buitenwereld mogelijk, wat als die enge, onbekende man die ze ingesloten had, iets kwaads wilde uitspoken. De vrienden sidderden en voelde het spel ineens een stuk minder geslaagd, behalve Maren!!
Maren kwam boordevol inspiratie uit de Room en schreef haar nieuwste boek ‘Escape Room’, dat volgende week officieel wordt gepresenteerd.
Met een interactieve lezing nam Maren de leerlingen mee in haar verhaal, haar boek, de kinderen genoten zichtbaar.
De schrijfster las ook stukjes uit het boek voor. De tekst, haar stem, haar blikken, ja, zelfs de manier waarop ze haar boek dichtklapt, alles doet ze geraffineerd spannend.
In de boeken van Maren zit altijd een realistisch verhaal. Ze ziet, hoort, ruikt of voelt iets en borduurt daar een verhaal van
Voor haar boek ‘Ik denk dat dit het einde is’ trok ze een tijdje op met een zwerver, René. Hieronder een filmpje daarover.
De leerlingen van CSG Winsum hebben genoten. Ook Regina Pol, beheerder van de schoolbibliotheek, was zeer in haar nopjes. Zij kreeg voor de bibliotheek een gesigneerd  exemplaar van ‘Escape Room’. Wetend dat het één van de eerste boeken is dat door de uitgever werd weggeven, een bijzonder geschenk voor de bijzondere school.
De schrijfster had geheel in haar spannende stijl nog een goede raad voor de leerlingen: ‘ Vertrouw nooit, maar dan ook nóóit een schrijver”.

Reacties