Besluiten van burgemeester en wethouders

Foto: Gemeente Winsum

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.

 

Verkorte besluitenlijsten van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum van 9 oktober 2017

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels

Wethouder de heer H. Blok

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B. Westerink

Secretaris de heer F.J.G. Wiertz

Van l. naar r. secretaris Frank Wiertz, weth. Bert Westerink, weth. Marc Verschuren, weth. Harmannus Blok, burgemeester Rinus Michels

 

 

Aanpassing begroting 2018

Het college besluit de begroting iets aan te passen. De reserve co-financiering wordt aangevuld met 50.000 euro, ten laste van de reserve dorpshuizen en duurzaamheid. Het beslispunt aangaande de stelpost loon- en prijsstijging is eenmalig en geldt voor 2018

Vaststelling verordening leges 2018

Aan de raad wordt voorgesteld de verordening op de heffing en de invordering van leges en marktgelden 2018 vast te stellen.

Gunning aanbesteding basisondersteuning

Na een zorgvuldige aanbesteding besluit het college om de opdracht Basisondersteuning Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum 2018-2021 definitief te gunnen aan Tinten, voor maatschapplijk werk en welzijnswerk, jongerenwerk en cliëntenondersteuning.

Verkeersbesluit limiet Den Andel

De maximale toegestane snelheid op de wegen in Den Andel is enige tijd geleden teruggebracht van 50 km/u naar 30 km/u. Het college neemt hiertoe nu het verkeersbesluit.

Verkeersbesluit limiet Sauwerd

Het college neemt het verkeersbesluit om op alle wegen in Sauwerd, met uitzondering van de provinciale weg, een maximum snelheid van 30 km/u in te stellen. Verder wordt op het pad tussen de Kastanjelaan, Plantaan en de Merenweg het verplicht voetpad opgeheven. Op de Noorderweg wordt een verplichte rijrichting opgeheven. Op de Valgeweg, tussen Sauwerd en Klein Wetsinge wordt een verbod voor gemotoriseerd verkeer opgeheven en wordt een onverplicht fietspad ingesteld.

Verkeersbesluit limiet Baflo

Het college neemt het verkeersbesluit om op alle wegen in Baflo, met uitzondering van de provinciale weg, een maximum snelheid van 30 km/u in te stellen. Tevens wordt besloten tot het opheffen van voorrangskruispunten tussen de Willem de Zwijgerstraat en de Heerestraat/ Havenweg en de Heerestaat/Wier. Er wordt een parkeerverbodszone ingesteld op de Heerestraat tussen de Gebroeders Gootjes-straat en Lewestraat. Er wordt een algemene gehandicaptenparkeerplaats ingesteld op de Heerestraat ten noord-oosten van het kruispunt Heerestraat–Kruisstraat (tegenover de apotheek).

Cookieinstellingen