Gemeentelijke herindeling in dorpshuis Ubbegaheem

SAUWERD – Voor een 20-tal belangstellenden vond in het dorpshuis Ubbegaheem vanochtend (16 oktober 2017) een thema-ochtend plaats over de a.s. gemeentelijke herindeling, uitgaande van de Stichting 55+ ASW.

Wethouder Marc Verschuren en Janet Appelhof, projectleider Visie Burgerkracht waren bereid gevonden een en ander over dat onderwerp te vertellen. Na de opening door Dick Balk, vervangend voorzitter, vertelde Marc Verschuren een en ander over het verleden, het heden en de toekomst.

Hij lichtte de toekomstvisie toe van de nieuw te vormen gemeente Het Hogeland (1 januari 2019). Kernpunten van de toekomstvisie zijn o.a. aardebeving (versterkt bouwen), economie en arbeidsmarkt, sociaal domein, communicatie en samenlevingszaken (onderwijs, leefbaarheid, cultuur, dorpshuizen enz.). Elk punt werd nader toegelicht.

Janet Appelhof, sinds 2006 dorpencoördinator, en nu projectleider Visie Burgerkracht voor de 4 gemeenten, vertelde over het hoe en wat om de afstand van de burger tot de gemeente kleiner te maken. Door samen te doen komen we verder, aldus Jeanet. Voor vragen, ideeën etc. kan contact opgenomen worden via email: [email protected] of telefonisch via het gemeentelijke tel.nr. 0595-447777.

Oh ja, ook RTV-noord toonde belangstelling voor het onderwerp en zond rechtstreeks interviews uit.

Vele vragen van de aanwezigen werden zo goed als mogelijk door de wethouder beantwoord.

Kortom, een boeiende en leerzame ochtend was het gevolg. Op naar de verkiezingen op 23 november 2018!

Foto’s en tekst: Auwert Postmus.

 

Cookieinstellingen