Weblog Marc Verschuren: ‘Vertrouwen in de toekomst?’

Foto: WinsumNieuws

In zijn weblog van 11 oktober j.l maakt wethouder Marc Verschuren wereldkundig dat hij meer inspiratie haalt uit de ‘Internationale’ dan uit het Wilhelmus. De wethouder heeft zelfs de tekst van de Internationale in zijn blog opgenomen, inclusief dus ook de zin ‘en d’Internationale zal morgen heersen op aard’  Eng?, dat valt wel mee! Lees dit en nog meer in zijn blog ‘Vertrouwen in de toekomst?’

 

Weblog van wethouder Marc Verschuren, 11 oktober 2017

Wethouder Marc Verschuren
Een week geleden zat ik me dood te ergeren aan de berichten over het verplicht zingen van het Wilhelmus en het verplichte bezoek aan de Nachtwacht. “Hoogtepunten” van het heropvoedingsidee in de Nederlandsche waarden en normen dat vooral door de heer Buma in het regeerakkoord gefietst werd. Daar kwam de maatschappelijke dienstplicht, die toch geen plicht blijkt te zijn, nog bij. Dit leek me toch wel het dieptepunt van het nieuwe regeerakkoord te worden. Thuis als reactie maar weer eens naar ‘de Internationale’ geluisterd, iets dat meer mensen, maar dan wel geheel vrijwillig, zouden moeten doen. Mij geeft het meer inspiratie dan het Wilhelmus.

Vanochtend heb ik maar eens de tijd genomen om het regeerakkoord door te lezen. Enkele dingen waar ik blij van word en veel dingen die ik graag anders zou zien. Maar ik schrok echt toen ik bij het hoofdstuk klimaat aan kwam. Hier kwam ik iets tegen waarbij het Wilhelmus en de nachtwacht verbleken. Men gaat het klimaatprobleem te lijf met afvang en opslag van CO2. 18 Mton reductie in 2030 door afvang en opslag van koolstofdioxide staat er letterlijk op pagina 38.
In ouderwets Nederlands is dit het paard achter de wagen spannen. Niet zorgen dat de CO2 niet meer geproduceerd wordt nee, we gaan het afvangen en opslaan, een probleem doorschuiven naar de toekomstige generatie. Waar gaan ze dat spul opslaan? Als inwoner van de provincie Groningen met tal van half lege gasvelden zie ik het lijk al drijven. Ze zullen toch niet zo dom en brutaal zijn om dit voor te stellen……….

http://ow.ly/u2QI30fNkv4

Cookieinstellingen