Hogeland-Girls naar Liverpool

Foto: Barkema en De Haan

Vandaag rond de klok van 16 uur vertrok er vanaf Station Groningen een groep van 10 jonge dames naar Liverpool. De 2de en laatste uitwisseling in het kader van Girls Empowerment.

In juni was er een groep Engelse meiden op bezoek op het Hogeland en hebben we een week lang rond het thema Girls Empowerment allerlei activiteiten in de regio uitgevoerd. Met als slotstuk een meiden voetbaltoernooi in samenwerking met Rood Zwart Baflo en de verschillende meidenclubs uit de regio. Een meidendag waar zo’n 100 tot 150 bezoekers op afkwamen.
Komende week zullen de meiden van het Hogeland via blogs en vlogs verslag gaan doen van hun bevindingen en ervaringen in Liverpool.

Houd de pagina van  Jongerenwerk Barkema en de Haan hiervoor in de gaten.

Naast deze groep zal eind november de YourEP groep van het Hogeland vertrekken naar Brussel. Daar zal de groep een hele week bezig gaan met Lokale, landelijke en Europese politiek. Hoe werkt het en hebben jongeren van het Hogeland nog goede politieke ideeën voor de toekomst? Samen met zgn. ‘MEP’s’, Europese parlementsleden, gaan jongeren in gesprek over politiek en de toekomst.

De Europese uitwisselingen en vrijwilligerswerk doen in Europa zijn een co-productie van Jongerenwerk Barkema en de Haan en Stichting Go. Het lokale jongerenwerk en enthousiaste jongeren uit de regio, verenigd in stichting Go, zetten gezamenlijk ‘Europese Mobiliteitsprojecten’ op. Hieraan hebben zo’n 100 tot 150 jongeren uit de regio de afgelopen jaren mee gedaan.

Cookieinstellingen