Ravage door aanrijding trein – koeien t.h.v. Wetsinge

De hulpdiensten werden opgeroepen in verband met een aanrijding tussen de laatste trein van Roodeschool naar Groningen en een groot dier.
 
De politie was snel ter plaatse. Onderzoek wees uit dat er meerdere koeien op de onbewaakte overweg met de trein in aanraking waren gekomen.  De ravage was groot. Eén koe lag dood op de rails, één koe lag nog onder de trein, twee koeien lagen dood in de sloot en/of op het baanvak en één koe lag in de sloot nabij de overweg. Hierop werd om de hulp van de brandweer verzocht.
Treinverkeer
Het treinverkeer was gestremd. De treinreizigers hebben rond 02.00 uur de reis met taxibusjes vervolgd.
Melding
P 2 (INCI-07) Verstoring treindienst (Ass.: ts) Sauwerd – Winsum 1,7 Wetsinge 011532
Brandweer moet nu ook opgeroepen.
De politie lichtte de boer in , die met landbouwmaterieel kwam assisteren.
Brandweer Winsum bevrijdde de koe uit de sloot. Een ter plaatse gekomen dierenarts stelde vast dat de koe geen verwondingen had opgelopen, maar wel sterk onderkoeld was.
Prorail
02.14 uur. Prorail incidentenbestrijding arriveert om te assisteren en het baanvak te inspecteren. Een schoonmaakploeg van Prorail zal zich later bezig houden met het schoonmaken van het baanvak. Eén van de mensen van Prorail zei te verwachten dat de werkzaamheden geen invloed zullen hebben op het treinverkeer zondagmorgen.
Bijzondere uitruk 
De bevelvoerder van de brandweer sprak van een ‘bijzondere’ uitruk. “We zijn opgeroepen om de levende koe uit de sloot te halen en de treinreizigers bij het uit de trein stappen te assisteren. De rest is zaak voor Prorail en de boer.”

Meer foto’s staan in de fotoserie. LET OP!  Sommige foto’s kunnen als schokkend worden ervaren.
Cookieinstellingen