Kledingbank Maxima Het Hogeland schaft personenbus aan

Foto: WinsumNieuws

In de BMWE gemeenten ondersteunt Kledingbank Maxima Het Hogeland in de kledingvoorziening van mensen met een laag inkomen.

Echter blijkt dat het niet voor iedereen even makkelijk is om bij de kledingbank te komen, aangezien de vier gemeenten een ruime spreiding betreft, van Lauwersoog tot Oosteinde en van Noordpolderzijl tot aan Zuidwolde. De mogelijkheid tot openbaar vervoer niet altijd aanwezig is, en vanwege financiële omstandigheden van klanten, is dit helaas vaak niet mogelijk. Tevens blijkt dat het openbaar vervoer voor kwetsbare ouderen vaak ontoereikend is.
Om iedereen de mogelijkheid te bieden naar de kledingbank te komen, schaft Maxima een personenbus aan, gefinancierd door het Oranje Fonds (€ 20.500), Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms (€ 5.000) en het Olga Heldring Fonds (€ 5.000). Op maandag 30 oktober zal de personenbus door de Kledingbank in ontvangst worden genomen. Om 16.00 uur zal de officiële overhandiging van de personenbus plaatsvinden aan De Werf 5 te Winsum.

Cookieinstellingen