Vrouwen met rolstoel te water

WINSUM – Om 16.29 uur werd Winsum opgeschrikt door veel verschillende sirenes. De hulpdiensten waren opgeroepen met de melding dat er een persoon in het water zou liggen aan de Netlaan te Winsum.
De hulpdiensten zetten veel materieel en manschappen in. Brandweer Winsum, waterploeg Zoutkamp, duikploeg brandweer Groningen, politie en ambulancepersoneel zochten de slootkanten af. Een toevallig in het luchtruim aanwezige politiehelikopter assisteerde bij de zoekactie. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse.
Na enig zoekwerk bleek dat er in de sloot naast de Netlaan, net voorbij de bocht na de ijsbaan, twee personen en een rolstoel in het water hadden gelegen. Eén van de personen had bij de andere het hoofd boven water gehouden, maar kon er niet in slagen om samen uit de sloot te komen.
Omstanders hebben de zeer geschrokken vrouwen uit de benarde positie gehaald. Brandweerlieden haalden de rolstoel uit het water.
 
De begeleidster verklaarde dat ze met het voorwiel van de rolstoel naast het verharde gedeelte kwam  en te water raakte.
Ambulancepersoneel onderzocht de bejaarde vrouw langdurig. Na onderzoek werd in samenspraak met de medische dienst van zorgcentrum De 12 Hoven besloten om de bewoonster naar ‘huis’ te brengen.
De politie sloot de Netlaan tijdelijk af.
Hulde aan degene die de vrouwen uit het water hebben gehaald!
Meer foto’s in de fotoserie.

Cookieinstellingen