Masseren, stoten en trekken in Kloosterburen

Foto: Openbaar domein Twitter

Kloosterburen – Vanaf volgende week donderdag, 2 november, wordt in café-restaurant Willibrord voor de 39ste keer gebiljart om de HogelandsterBokaal. Het is daarmee het oudste biljarttoernooi van Noord-Groningen. De aankleding van de zaal, het bijhouden van de scoreborden en tellijsten wordt verzorgd door leden van de plaatselijke biljartclubs BZN, KOT en veel andere vrijwilligers.

De strijders om de prestigieuze bokaal worden voor het toernooi uitgenodigd en het is voor de meesten een hele eer om de uitnodiging in de bus te krijgen.
De organisatie let niet alleen op spelniveau, maar ook het enthousiasme om aan het toernooi mee te doen, speelt een grote rol.
De volgende spelers hebben dit jaar een uitnodiging ontvangen:
Poule A
H.J. Freije uit Zuurdijk
W. Boon uit Warffum
E. Huizing uit Uithuizen
F. de Wildt uit Heerlen
Poule B
H. Ruiter uit Leek
D. Klevering uit Uithuizen
B. Oostmeijer uit Bedum
K.J. Prins uit Den Andel
Poule C
H. Senneker uit Kloosterburen
A. de Vries uit Uithuizen
*W. v. d. Steeg uit Godlinze
B. Norder uit Kloosterburen
Poule D
A. Schollema uit Uithuizen
E. Clobus uit Zuurdijk
Ch. Verdoes uit Den Andel
A. Meindertsma uit Nieuwolda
*Winnaar van de afgelopen editie.
Wedstrijdschema: klik op deze link
Er wordt gespeeld op twee biljarttafels 1.15 x 2.30 m. De spelsoort is libre. De voorrondes zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur beginnen de finalewedstrijden.
Er zijn prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 (Hogelandsterbokaal), een prijs voor de speler met de kortste partij (Heidemabokaal) en een prijs voor de speler met de hoogste serie (Sennekerbokaal).
De toegang is gratis. Elke dag kan het publiek meedingen naar mooie prijzen door het totaal aantal gemaakte caramboles te voorspellen.
De prijzen zullen worden uitgereikt door wethouder voor sport in gemeente De Marne, Kor Berghuis.
“Vrienden van de Hogelandsterbokaal”
U kunt carambooltje (vriend) van de Hogelandsterbokaal worden. De organisatie wil met de steun het jaarlijkse biljarttoernooi wat meer uitstraling geven. Voor 10 euro bent u carambooltje van de Hogelandsterbokaal. Onder de deelnemende carambooltjes worden leuke prijzen verloot. Je kunt je opgeven aan de bar bij Ron of Arjan. Je kunt de ook opgeven via deze link.
Cookieinstellingen