Nieuw ondergoed en lingerie bij Kledingbank Maxima Het Hogeland

Foto: WinsumNieuws

Kledingbank Maxima bestrijdt armoede onder 0-18-jarigen door gratis nieuw ondergoed en lingerie beschikbaar te stellen. Bij alle zes Kledingbanken Maxima kunnen ouders nu ook vier stuks ondergoed/lingerie per kind uitkiezen.

Vanaf 30 oktober ligt het ondergoed/lingerie bij Maxima in de winkel. In september bracht staatssecretaris Jetta Kleinsma van Sociale Zaken aan de gezamenlijke Kledingbanken Maxima een cheque van € 27.000,- om ondergoed en lingerie voor 0-18-jarigen te kunnen aanschaffen in het kader van concrete armoedebestrijding onder kinderen. Landelijk leeft een op de negen kinderen in een gezin met armoede. Doordat de provincie Groningen het hoogste werkloosheidspercentage van het land heeft, is deze problematiek in onze provincie nog ernstiger. Vanaf 1 september hangt de herfst/wintercollectie in de winkel. Er zijn in twee maanden al 395 bezoekers geweest! Uit de voorjaars-/zomercollectie en uit de herfst-/wintercollectie kan per persoon ongeveer 15 stuks kleding worden uitgekozen: een jas, een broek, bodywarmer, sportkleding, twee shirts e.d. Daarnaast is er voor kinderen ook een knuffel en twee leuke boeken.

Voor 0-18-jarigen kunnen nu ook vier stuks ondergoed/lingerie op maat worden uitgekozen. Het aanbod van mooie kinderkleding is een van de speerpunten; nieuw ondergoed/lingerie past daar prachtig bij.

Kledingbank Maxima is een modezaak zonder kassa. In een periode van vijf jaar zijn er al zes Kledingbanken Maxima gestart; Delfzijl, Groningen-Stad, Sappemeer, Veendam, Winschoten en Winsum. Maxima Westerwolde in Sellingen is in voorbereiding.

Cookieinstellingen