Burgemeester Erica van Lente doet mee aan stilettorun

Foto: Openbaar domein

Burgemeester Erica van Lente van Bedum heeft toegezegd mee te doen aan de stilettorun in haar gemeente. De hardloopwedstrijd op hoge hakken maakt deel uit van de Bedumer Winterloop in 2018.

De burgemeester meldt op haar Facebookpagina dat organisator Klaes Hoekstra ‘het geheugen van een olifant’ blijkt te hebben. De suggestie van een stilettorun werd door haar geopperd tijdens de editie van 2017 en de organisator heeft dat goed onthouden. De bijzondere loopwedstrijd waar hoofdzakelijk dames op high heels zo snel mogelijk een parcours afleggen zit er dus aan te komen. Ook burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond zou haar deelname al hebben toegezegd. Rinus Michels (Winsum) en Koos Wiersma (De Marne) hebben nog niets van zich laten horen.

Tegenvaller voor de echte liefhebbers van High Heels

Stiletto’s

 

De Bedumse burgemeester schrijft: ,,Ik kreeg vandaag (woensdag, hs) de vraag welke afstand me passend lijkt voor deze door mezelf (en over mezelf) afgeroepen stilettorun. 100 meter lijkt mij al erg mooi, eerlijk gezegd! Nu komt straks natuurlijk nog de vraag wat eigenlijk de hakhoogte moet zijn. 7, 9, 11 cm? Ik denk dat 7 cm al wel voldoende is.”

7 centimeter

 

UMCG Kanker Researchfonds

De Bedumer Winterloop is in 2018 toe aan de 8ste editie. Het evenement wordt jaarlijks gehouden in het centrum van Bedum. Het is een initiatief van Hoekstra. Zijn vrouw overleed aan kanker en uit frustratie, omdat hij niks voor haar kon doen, kwam hij op het idee van een loop voor het goede doel. De opbrengst gaat jaarlijks naar een project van het UMCG Kanker Researchfonds. Vorig jaar werd een recordbedrag van 102.000 euro bijeengebracht.

Over de deelname van burgemeester Van Lente schrijft Hoekstra: “Wat hebben wij een klasse burgemeester! Dus kom op mensen, wanneer er een schaap over de dam is volgen er meer! Je kunt je alvast opgeven en…… je kunt nog 13 weken oefenen!”

Cookieinstellingen