Alzheimer Café Winsum e.o. “Het verhaal van de mantelzorger”

WINSUM – Tijdens het Alzheimer Café Winsum van donderdag 16 november staan mantelzorgers centraal, waarbij niet over hen maar met hen wordt gesproken. We noemen iemand een mantelzorger wanneer er onderling een persoonlijke relatie is in tegenstelling tot een professionele relatie.

Deze avond is de partner van iemand met dementie te gast. Met onze gast zal worden gesproken over wat het betekent wanneer je voor je partner moet zorgen wanneer zich bij deze de verschijnselen van dementie voordoen. De zorg voor de ander wordt als vanzelfsprekend ervaren, maar kan na verloop van tijd als een grote (emotionele) belasting worden ervaren. Daarbij staan vooral de vragen centraal zoals “hoe geef je invulling aan de rol van mantelzorger, waar loop je tegenaan, lukt het wel en kun je het volhouden? Welke gevoelens ervaar je en hoe kun je goed voor jezelf zorgen?”

Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Donderdag 16 november bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.
Mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en daarbuiten zijn van harte welkom.
U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.
Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-groningen.nl.

Cookieinstellingen