Winsum prominent aanwezig op Promotiedagen

Foto: WinsumNieuws

WINSUM/GRONINGEN – Met een eigen plein zetten de gemeente Winsum en vijftien ondernemers uit die gemeente zich stevig op de kaart tijdens de Promotiedagen, die op 7 en 8 november plaats vonden in Martiniplaza. Motto hierbij was Ontdek Ondernemend Winsum.

Burgemeester Rinus Michels verrichtte de officiële aftrap met gevoelvolle woorden. Hij maakte duidelijk dat Winsum het niet alleen heeft, maar ook wil hebben. Er is zo veel moois te beleven. Niet alleen hij was van de partij, maar ook wethouder Harmannus Blok. De gemeente Winsum zet duidelijk in op het stimuleren van het ondernemersklimaat, waarbij binnen het Ondernemersplatform wordt samengewerkt t.b.v. alle ondernemers in de gemeente.

 

Vijftien enthousiaste ondernemers presenteerden hun bedrijf op het plein, waar men bij de stand van Herberg De Gouden Karper niet alleen terecht kon voor een hapje en een drankje, maar waar ook voldoende gelegenheid was om even gezellig te zitten

Geertsema Slaapcomfort was aanwezig met een grote stand, waar promotie werd gemaakt voor het beste Zweedse beddenmerk Viking. Voor de gelegenheid was er zelfs een heuse Viking overgekomen, die niet allen voor muziek zorgde, maar ook voor de trekking van de verloting. Ter rechterzijde van Geertsema was Meubelstoffeerderij Wortelboer uit Baflo present, het adres als men iets wil laten stofferen. Aan de linkerzijde presenteerde Kees Douma van Accountantskantoor Douma & Trox zich, het adres voor uw administratie.

Het Kaas- en Notenhuijsch Winsum was een grote blikvanger met enorme kazen en aantrekkelijke geschenkverpakkingen met heerlijkheden. Hier is de klant duidelijk koning.

De gemeente Winsum, die aan de toekomst bouwt, had zelf ook een aantrekkelijke stand. Johan Samplonius vertelde dat er momenteel vier speerpunten spelen: het Centrumplan, de nieuwe wijk Munster, het Sportpark en de Tirrel.

Bij Van Dijk Watersport vielen twee fraaie schepen te bewonderen:  De Reitdieper, een fraai gelijnde sloep en een Zodiac.

Recreatiecentrum Marenland, dat zijn recreatiemogelijkheden inmiddels flink had uitgebreid, biedt momenteel ook de mogelijkheid om te dineren. Het Kinderboekenmuseum was aanwezig met een nostalgische stand. Dit Museum is ook ondernemer. Men verkoopt namelijk kinderboeken.

De Kachelkoning bleek veelzijdig. Het vermelden waard was een biomassaketel op houtpallets. Hier presenteerden zich ook Rispens Zonwering, Hengelsport Noord en Tuincentrum Winsum. Op een royale stand was te zien, waar de Top Installatiegroep in het hele land actief is: van Amsterdam tot Opwierde. De veelzijdige presentatie van Sporthuis Winsum met Sportcom trok veel aandacht, temeer daar er een aantrekkelijke prijs viel te winnen.

Ondernemersvereniging Winsum organiseerde tijdens de avond van de eerste beursdag voor Winsumse ondernemers een busreis naar Martiniplaza, zodat zij aanwezig konden zijn bij de presentatie van de vijf genomineerden die strijden voor de titel Ondernemer van het Jaar. Opgestapt kon worden in Baflo, Winsum en Adorp. Voorzitter Henk Sok, die duidelijk in zijn sas was met de opzet van het Winsumplein deed hiervoor de aftrap. Cees v.d. Meent van WinsumNieuws praatte de prestaties van de vijf met verve aan elkaar.  Het ging daarbij om Johan van Beek van het Kaas en Notenhuijsch, Willem Pieter Geertsema van Geertsema Slaapcomfort, Tom de Boer van Timmerfabriek de Boer, Christian Brian van het gelijknamige schadeherstelbedrijf en Ruud van Barneveld van Marenland Recreatie. Tot aan het eind van het jaar kan er op hen gestemd  worden. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 9 januari van Ondernemersvereniging Winsum bij Garnwerd aan Zee. Dat wordt dus nog twee maandjes wachten.

De Winsumse ondernemers sloten de dag af met een gezellige happening op hun eigen plein, waarbij Gré Parelmoer voor de nodige kwinkslagen zorgde.

 

 

Tekst: Janny de Weijs

Cookieinstellingen