Burgemeester Van Beek krijgt gemiddeld cijfer acht

Foto: HogelandNieuws

EEMSMOND – Vele, heel veel lovende woorden vielen Marijke van Beek, burgemeester van Eemsmond, gisteren ten deel. Zij was tien jaar burgemeester van deze gemeente en Rein Eisinga van de fractie GemeenteBelangen feliciteerde haar daar mee namens de raad.

Eerder op de dag werd zij gefêteerd door het personeel dat haar een ‘schilderij’ aanbood van de oude gevel van het gemeentehuis, samengesteld, vervaardigd met heel kleine portretjes van haar in allerlei kleuren. Een soort pointillisme-techniek maar dan met gekleurde plaatjes.

Eisinga refereerde in zijn lofrede aan het feit dat zij via de nieuwe media als twitter in staat is geweest de gemeente Eemsmond voortdurend in het centrum van de belangstelling te houden. Zij beschikt over een energie die haar zelf en anderen doet bruisen. Als raad geven wij haar een gemiddeld cijfer 8, aldus Eisinga. Hij hield haar voor dat zij in de tien jaar burgemeesterschap heel veel heeft bijgedragen aan de opbouw van de gemeente. ‘U zult de komende tijd voor een deel moeten meewerken aan het afbreken wat u hebt opgebouwd,’ zei hij verwijzend naar de nakende gemeentelijke herindeling.

Van Beek reageerde met humor: ‘Ik zal vanavond mijn man vragen wat Rein precies allemaal zei. Dan hoor ik de complimenten nog een keer.’ Over de komende herindeling zei ze: ‘We gaan samen met de gemeenten van onze eigen keuze en vooral: we nemen de Eemshaven mee. Het wordt een gemeente met drie havens. Ik ben verguld dat ik nog een jaar daar aan mag meewerken.

Cookieinstellingen