Meisje van 7 spaart 1,5 jaar voor korte bob

Na ruim 1,5 jaar sparen is het eindelijk zover. Feline Hoekstra (7 jaar) uit Adorp doneert haar lange haar aan Stichting Haarwensen. Dinsdag 21 november om 16.00 uur maken haar lange vlechten plaats voor een korte frisse bob. Het was de eer aan Kapsalon Brenda in Sauwerd om Feline flink te kortwieken.

De Stichting Haarwensen helpt kinderen die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen hebben er alles voor over om weer met een volle haardos door het leven te gaan. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.
Feline kwam in aanraking met Haarwensen door een uitzending op TV en sinds die tijd is de jonge Adorpse vastberaden om de vereiste 30 cm haar te doneren.

Feline is blij met haar nieuwe kapsel, maar vooral heel erg trots dat ze andere kinderen blij kan maken met haar lange haren. “Mijn haar groeit wel weer, maar kinderen die ziek zijn krijgen misschien wel nooit meer lang haar, daarom mogen ze nu mijn haar hebben”.
Brenda Tillema, eigenaar van Kapsalon Brenda : “Wij doneren het bedrag dat Feline voor de knipbehandeling betaalt aan Haarwensen. Een haarwerk maken is namelijk duur proces. En zo helpen we allebei een beetje”.

Cookieinstellingen