Natuurspeelplaats Adorp krijgt steeds meer vorm

ADORP – Ruim 70 m3 houtsnippers verspreid op Natuurspeelplaats Adorp.

Kinderen, ouders, dorpsbewoners en andere vrijwilligers hebben zaterdag ruim 70 m3 houtsnippers verspreid. De houtsnippers zijn nodig als ondergrond voor de speeltoestellen op de nieuwe natuurspeelplaats bij IKC De Wierde. Zo krijgt de nieuwe natuurspeelplaats in Adorp steeds meer vorm.
Met kruiwagens shovels en tractoren gingen de vrijwilligers de enorme berg houtsnippers te lijf.

Jong en oud werkte zich in het zweet waarna als beloning een heerlijke pan zelfgemaakte erwtensoep èn lekkere Syrische hapjes wachtten.
In de komende periode gaat aannemer Everts aan de slag met het laatste grondwerk en zal ABC Terreininrichting naast de nieuwe schommels ook een heuse boomhut en duikelstangen plaatsen. Daarnaast werken de Adorpers hard aan de uitvoering van een buitenpodium, moestuintjes een huttenbouwbos, fluisterbankjes een speelvlonder en veel meer.
Eerder dit jaar gaf Wethouder Harmannus Blok het startsein voor de Natuurspeelplaats Adorp. Komend voorjaar wordt de nieuwe natuurspeelplaats officieel in gebruik genomen.


IKC De Wierde ligt midden in de natuur en toch vlakbij de stad. Zowel de partners in het IKC: kinderopvangorganisatie Thuishuis Klein is Fijn en basisschool De Wierde als ouders en dorpsbewoners onderstrepen het belang van leren met, van en in de natuur. De Natuurspeelplaats Adorp wordt dan ook ingericht volgens het concept ‘natuurlijk spelen’.
De speelplaats is één van de drie leefbaarheidsprojecten waarvoor Dorpsbelangen Adorp subsidie heeft ontvangen uit het programma ‘Dorpsvisies en Landschap’ van Landschapsbeheer Groningen.

Foto’s en tekst: Natuurspeelplaats Adorp/Jessica Hoekstra

 

 

 

Cookieinstellingen