Supermaan, magisch mooi natuurverschijnsel (+filmpje)

Foto: Diemer Bosma

Diemer Bosma uit Sauwerd filmde zondag 3 december 2017 de enige supermaan van het jaar. Met een 600 mm. lens legde hij het magisch mooie natuurverschijnsel vast. De bijgevoegde tekst:

“Zondag 3 december 2017. De enige supermaan van het jaar! Wat is een supermaan? De maan draait in een ovaalvormige baan rond de aarde heen. Dat betekent dat de afstand tussen de aarde en de maan varieert. We spreken van een ‘supermaan’ als de afstand tussen de aarde en de maan klein is én het volle maan is. De volle maan lijkt dan extra groot en helder.”

Maan afstand tot aarde: 364.154 km

Maan fase: volle Maan

Percentage zichtbaar:100%

* FILMPJE *Zondag 3 december 2017. De enige supermaan van het jaar! Wat is een supermaan? De maan draait in een ovaalvormige baan rond de aarde heen. Dat betekent dat de afstand tussen de aarde en de maan varieert. We spreken van een ‘supermaan’ als de afstand tussen de aarde en de maan klein is én het volle maan is. De volle maan lijkt dan extra groot en helder.Maan afstand tot aarde: 364.154 kmMaan fase:Volle MaanPercentage zichtbaar:100%#supermaan #maan #vollemaan

Geplaatst door Diemer Bosma op zondag 3 december 2017

Cookieinstellingen