Werkplein Ability en Noorderpoort starten Leer-Werkproject

Foto: WinsumNieuws

UITHUIZEN – Op woensdagmiddag 6 december was de officiële start van leer-werkproject ‘Noorderhuizen’. Na een woord van welkom door wethouder Marc Verschuren van de gemeente Winsum, hij verving de zieke Sandra Herkströter (voorzitter Dagelijks bestuur Participatie GR Noord-Groningen), vond de symbolische starthandeling plaats. Verschuren deed dit samen met cliënt Robert.

Werkplein Ability en Noorderpoort hebben met ‘Noorderhuizen’ de samenwerking gezocht om werkzoekenden uit de regio voor te bereiden op een baan in de bouw of techniek. Dit gebeurt in theorie én praktijk vanuit één locatie, op de vestiging van Werkplein Ability in Uithuizen.

Het project is vooral leren en opleiden in de praktijk. Om deelnemers ook in praktijk te laten werken, maken zij gebruik van de machines en gereedschappen op de locatie van Werkplein Ability in Uithuizen. Dit doen zij onder begeleiding van een docent van Noorderpoort. Deelnemers gaan eerst aan de slag met houtbewerking en op een later moment met andere werksoorten van de bouw. Het behalen van het veiligheidscertificaat (VCA) is ook onderdeel van het traject. Dit certificaat is nodig om in de bouw aan de slag te kunnen.

1000 banenplan
Het gezamenlijke project sluit aan bij het 1000 banenplan, waarbij het kabinet 6,2 miljoen euro beschikbaar stelt voor de (om)scholing van inwoners uit de provincie die moeilijk aan het werk komen. Door het herstel en de versterking van het aardbevingsgebied is er een sterk tekort aan mensen in de bouw. Werkplein Ability benadert werkgevers actief om ervoor te zorgen dat er aansluiting is tussen de deelnemers in het project en het werk bij de werkgevers.

Aanmelden
Werkzoekenden en overige belangstellenden uit de regio kunnen zich opgeven voor project ‘Noorderhuizen’. Zij krijgen vooraf een korte test om te kijken in hoeverre het bij hen past. Bij geschiktheid volgt een intake met een werkcoach van Werkplein Ability. Meer info op www.werkpleinability.nl.

Cookieinstellingen