Verkeersgroep Brake II oefent druk uit op gemeenteraad

Foto: WinsumNieuws

De discussie over de ‘noordelijke ringweg’ verscherpt zich. De ‘verkeersgroep Brake II’ stuurt de gemeenteraad van Winsum een brief waarin hun standpunt nogmaals wordt uitgelegd. 

Geachte leden van de gemeenteraad Winsum, Winsum 9 dec, 2017

Betreft: besluitvoorstel temporiseren realisatie van de kortsluiting N361-Ranum-Onderdendamsterweg

Dinsdagavond 12 december a.s. staat op de agenda een besluitvoorstel om de realisatie van de kortsluiting N361-Ranum-Onderdendamsterweg te temporiseren. Afgelopen week ontving u een brief van bewoners en belanghebbenden vanuit het deel van de Onderdendamsterweg in het centrum van Winsum. In deze brief (en via diverse mediakanalen. O.a: rtvnoord, DvhN, Winsumnieuws en Facebook) wordt aangedrongen op realisatie van variant 1 (kortste variant) op een zo kort mogelijke termijn.

Namens de verkeersgroep “de Brake II” – waarin belanghebbende bewoners van de Brake II (Sien Jensemalaan, Broekemastraat, K. ter Laanstraat en Geert Teislaan) verenigd zijn – willen wij met deze brief benadrukken dat er naast de belanghebbenden uit het centrum meerdere groepen bewoners zijn die belang hebben bij een goede, verkeersveilige en leefbare oplossing voor het totale tracé van de Onderdendamsterweg in Winsum.

Naast onze verkeersgroep (de Brake II) is ook de groep uit de Bloemenbuurt in gesprek met wethouder en betrokken ambtenaren aangaande de procedures en plannen omtrent de kortsluiting. Beide verkeersgroepen (Bloemenbuurt en Brake II) zijn van mening dat een ruimere boog (van rotonde Ranum tot voorbij rotonde Brake II) om de wijken Bloemenbuurt en de Brake II recht doet aan veiligheid en leefbaarheid voor alle betrokken bewoners en belanghebbenden.

Kortom; om een tegengeluid te geven aan de ontstane media-aandacht van de afgelopen week voor het perspectief vanuit centrumdeel van de Onderdendamsterweg roepen wij u via deze brief op om te komen tot een evenwichtige besluitvorming waarin rekening gehouden wordt met en draagkracht gecreëerd wordt bij alle belanghebbenden aan de Onderdendamsterweg.

Bij voorbaat dank voor het lezen van deze brief en het meenemen van onze zienswijze in uw afwegingen. Wij wensen u veel wijsheid in de besluitvorming en zijn zeer bereid tot overleg en dialoog om te komen tot een goede oplossing voor het totale tracé van de Onderdendamsterweg in Winsum.

Met vriendelijke groet,

Verkeersgroep de Brake II

Ard van den Beukel
Eric van den Bosch
Jacob Hellinga
Marten Siegers
Wietse Wieringa

Cookieinstellingen