Het levenstestament: notaris Harald Suk

SAUWERD : In dorpshuis Ubbegaheem gaf notaris Harald Suk van notariaat Hunsingo voorlichting over het Levenstestament en hoe de nalatenschap te regelen.

Het betrof een thema-ochtend van de Stichting ASW 55+, gehouden op maandagochtend, 18 december 2017. Gezien het aantal aanwezigen, 47 in totaal, bestond voor het onderwerp veel belangstelling.

Op een zeer prettige wijze vertelde Harald Suk over het erven, het testament en het erfrecht, met alle wijzigingen in de afgelopen jaren. Bijzondere aandacht kreeg het levenstestament: het in handen houden van de regie in eigen hand.

Het levenstestament is een document, vastgelegd bij de notaris, waarin wensen en instructies worden doorgegeven aan de mensen en instanties om ons heen, voor het geval dat er tijdens ons leven iets gebeurt waardoor wijzelf onze belangen niet meer kunnen behartigen. Het levenstestament is dan ook een testament wat werkt tijdens het leven.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het notariaat Hunsingo in Winsum. Brochures zijn daar -of bij uw eigen notaris- aanwezig.

Een zeer leerzame ochtend.

 

Cookieinstellingen