Vervelende dag voor William Moorlag

Foto: WinsumNieuws

WINSUM – Winsumer William Moorlag, Kamerlid voor de PvdA, was tot voor kort directeur van de Drentse sociale werkplaats Alescon.

Volgens de rechter heeft de sociale werkplaats de wet overtreden door honderden arbeidsgehandicapten in te huren via een zelf opgericht uitzendbureau. Dit, terwijl het bieden van rechtszekerheid juist aan een groep kwetsbare werknemers gewaarborgd moet zijn. De zaak was aangespannen door vakbond FNV.

Het vervelendste van de zaak is nog wel dat de PvdA zich al jaren verzet tegen schijnconstructies, waardoor werknemers loon en allerlei andere regelingen mislopen.

Aan Trouw liet Moorlag weten dat hij dacht dat de constructie met het uitzendbureau was bedacht om goedkoper uit te zijn.
Moorlag”Ik had geen reden te denken dat het uitzendbureau juridisch niet in de haak zou zijn.”

De mensen die via het uitzendbureau in de sociale werkplaats van Alescon werken, moeten in vaste dienst worden genomen en ze krijgen het geld dat ze zijn misgelopen, alsnog.

Directeur Moorlag heeft altijd gezegd dat als de FNV gelijk zou krijgen, het vonnis uitgevoerd zou moeten worden. Hierover beslist nu het huidige bestuur van Alescon.

De zaak heeft voor Moorlag, wat de PvdA betreft, geen gevolgen.
Volgens de partij heeft Moorlag enkel goede bedoelingen gehad.

De zaak kreeg vandaag veel media-aandacht en op social media werd William Moorlag en de PvdA hard aangepakt.

Cookieinstellingen