Café Hammingh in andere handen

Foto: WinsumNieuws

GARNWERD – Per 1 februari zullen Frans Verhage en Sander Vrieling de scepter zwaaien in Café Hammingh in Garnwerd. Zij nemen het horecabedrijf aan het Reitdiep over van Margriet van der Spek en Bert Lange, die sinds 1993 het café runnen.

Maart 2017 besloten de huidige uitbaters om Hammingh te verkopen. In december was de koop rond.

De in Groningen geboren en getogen Frans Verhage heeft veertig jaar horeca-ervaring in Noord-Holland. Hij neemt Hammingh over met zijn neef Sander Vrieling uit Wetsinge. Verhage zal het café uitbaten. Hij verhuist daarvoor met zijn vrouw vanuit Heilo naar het Noorden. Hij is helemaal verrukt van het etablissement aan het Reitdiep. Hij zal het dan ook in de oude stijl laten, met hier en daar een aanpassinkje.

Verhage en Vrieling kopen het horecabedrijf van Van der Spek en Lange. Het pand wordt gehuurd van Matthijs van der Ploeg, die het café in 1983 kocht toen de familie Hammingh na drie generaties afscheid nam van het bedrijf.

Winsumer Kiek Busquet van Helder Horecamakelaardij bemiddelde in de overdracht, die volgens hem langer had geduurd dan hij had verwacht. Er was ontzettend veel belangstelling geweest, maar velen vielen om verschillende redenen af. Volgens hem heeft een authentiek bedrijf een goede ondernemer nodig. Eén met ervaring, een financiële buffer en een goed plan voor het behoud van Hammingh. In Verhage en Vrieling denkt hij de juiste kopers te hebben gevonden.

Aan het eind van deze maand organiseren de vertrekkende Margriet van der Spek en Bert Lange een afscheid met vaste gasten.

Cookieinstellingen