Trotse ondernemer trakteert op koffie met gebak

Foto: Berto Merx

WINSUM – Driehonderd gebakjes met koffie staan zaterdag gereed voor de klanten van Johan van de Beek van Kaas-Notenhuysch Winsum aan de Hoofdstraat O. Met draaiorgelmuziek erbij wordt gevierd dat de winkel van Johan is uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar in Winsum.

“Toen ik dinsdagavond thuis kwam met de prijs, heb ik met de benen hoog eerst een pilsje genomen,” zegt de glunderende ondernemer. De eerste aflevering van de prijs die de Winsumer ondernemersvereniging instelde, werd dinsdagavond uitgereikt in het etablissement Garnwerd aan Zee. “Ik maakte me wel wat zorgen over de broers Van Barneveld van Marenland. Ik vermoedde wel dat ze ook goed zouden scoren op Facebook. Ik dacht weleens van: Ho, ho….. Dat zijn serieuze kanshebbers.”

Bij de kassa staat de trofee te schitteren tussen de delicatessen. “Ik ben gewoon apetrots,” zegt hij. Wat is het geheim van de ondernemer die in slechts anderhalf jaar zijn zaak tot de topper van Winsum wist te brengen? “Geheim, tja. Wat zal ik zeggen? Durf als ondernemer je nek uit te steken. Er wordt te gemakkelijk gedacht van: het gaat wel, het is wel best zo. Je moet een houding hebben van een accentje méér, beetje pushen.

Johan:”Pushen”

Je producten goed neerzetten, goed presenteren, en vriendelijk en service gericht zijn. De gevel goed schoon houden, de stoep voor de zaak onkruid vrij houden, dat zijn de kleine dingen waar je de tevredenheid van de klant mee bereikt. Ik heb klanten uit de hele provincie die speciaal voor mijn winkel naar Winsum komen. Je moet als het nodig is, zelfs even met een klant meelopen naar de fiets.”

Topper word je niet in je eentje, benadrukt hij. Het team in de winkel, en zeker ook zijn vriend Folkert. “Hij schrijft voor mij de persberichten. Ik lever de gegevens en hij maakt er heel mooie dingen van.’’

Johan geflankeerd door Loes Holtrop en Gonnie Wieringa (r); samen sterk

Direct na de bekendmaking van het winnen van de prijs kwamen de reacties op gang. De felicitaties, bloemen en binnen een paar uur vierhonderd reacties op facebook, vielen hem ten deel. Om iedereen in het feest te laten delen, trakteert hij zaterdag  op koffie met gebak voor iedereen die langs komt. Ter ondersteuning van de feeststemming heeft hij een draaiorgel ingehuurd. “We hadden 200 gebakjes besteld, maar daar hebben we tussendoor 300 van gemaakt.’

Tekst en foto’s: Berto Merx

Reacties

article
93326
WINSUM – Driehonderd gebakjes met koffie staan zaterdag gereed voor de klanten van Johan van
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20180112/trotse-ondernemer-trakteert-op-koffie-gebak/
2018-01-12T14:50:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/01/12144128/WhatsApp-Image-2018-01-12-at-14.31.05-2.jpeg
Nieuws