Werk op Maat vraagt oude computers

Foto: Openbaar domein
In 2017 is stichting Werk op Maat in samenwerking met Humanitas en de Voedselbank een “computerbank” gestart.
De computerbank is er voor inwoners van gemeente Eemsmond, Bedum, Winsum & de Marne.
Het is een noodvoorziening voor diegene die geen financiële middelen hebben om een computer aan te schaffen, maar ook via het minimabeleid geen mogelijkheden hebben om een computer in huis te halen.
Het project is gestart op verzoek van Humanitas. De afdeling Thuis Administratie die cliënten ondersteunt, kwam steeds vaker bij mensen thuis die geen computer hebben.
Het regelen van allerlei zaken rondom financiën, (uitkering aanvragen, contact houden met het UWV) werd daardoor onmogelijk. En daarmee ook de hulp bij de thuisadministratie.
Een computer wordt echt als een basisbehoefte ervaren.
Bij stichting Werk op Maat repareren ze oude computers. Deze worden op voordracht van Humanitas en de Voedselbank gegeven aan mensen uit aan de doelgroep.
De mensen die de computers repareren zijn bij de stichting in dagbesteding of als helpen als vrijwilliger. Het mes snijdt dus aan 2 kanten.
Voor de materialen (2e hands computers) is de stichting afhankelijk van particulieren en bedrijven. De stichting is met name nog op zoek naar laptops. De voorkeur gaat uit naar laptops die minimaal draaien op Windows 7.
Heeft u vragen of wilt u een laptop of onderdelen doneren dan kunt u contact opnemen met:
Rianne Stevens
Werkbegeleider ICT & Trainingen
0595 – 43 32 45
Delen van dit bericht wordt zeer op prijs gesteld.
Cookieinstellingen