Markten en lezingen in KinderBoekenHuis

WINSUM – Het KinderBoekenHuis in Winsum bruist de komende maanden van de activiteiten! Vooral in de weekeinden staan tal van evenementen op het programma.

Elke laatste zaterdag van de maand wordt bijvoorbeeld het pand aan het Kerkpad van 12 tot 16 uur omgetoverd tot een ‘markthal’ waar kinderboeken, stripboeken, oude schoolplaten, dvd’s en cd’s worden verkocht. De markt wordt voor de eerste keer op zaterdag 27 januari (van 12 tot 16 uur) gehouden. De toegang is gratis.

Verkocht worden onder meer bekende en gewilde boekenseries als De Kameleon, Arendsoog, en Pinkeltje en de stripwereld is vertegenwoordigd door onder andere Donald Duck (losse exemplaren en gebonden jaargangen), Heer Bommel, Kapitein Rob, Lucky Luke etc.

Ook import cd’s (collectors items) van onder meer The Rolling Stones, Bob Dylan, U2, Beatles en Bruce Springsteen worden aangeboden. Behalve deze bijzondere cd’s gaan ook dvd’s met live-opnamen van bekende popgroepen in de verkoop. ‘Gewone’ cd’s (pop, rock of blues) worden verkocht tegen een prijs die ligt tussen de drie en zes euro.

Een dag later en wel op zondagmiddag 28 januari (vanaf 15 uur) staat de eerste van een serie lezingen in het KinderBoekenHuis op het programma. Deze wordt verzorgd door Maaike Dicke uit Winsum. Aan de hand van filmfragmenten geeft zij een inleiding over het ‘Kind in de Italiaanse film’. Geïnteresseerden kunnen zich voor 21 januari per mail opgeven ([email protected]) of telefonisch (0595443663).

Voor de komende maanden – ook weer elke laatste zondagmiddag van de maand – worden onder meer lezingen over het honderdjarig bestaan van de kunstenaarsvereniging De Ploeg gehouden. De kosten zijn 7,50 euro per persoon (inclusief koffie en thee). Meer hierover op de website van het KinderBoekenHuis (www.kinderboekenhuis.eu).

Ook in 2018 leest Juf Elsa weer voor in het KinderBoekenHuis. De eerste keer zal dat op zaterdagmiddag 3 februari van 14 tot 15 uur zijn. Wegens succes geprolongeerd: vorig jaar trokken de voorleesmiddagen tientallen kinderen die met rode oortjes luisterden naar de (spannende) verhalen van juf Elsa Trouw.

Met een tentoonstelling haakt het KinderBoekenHuis in op de Olympische Winterspelen die van 9 tot 25 februari in Zuid-Korea worden gehouden. Jeugdboeken met het thema wintersporten worden getoond, maar ook zijn ‘hulpmiddelen’ als skies, schaatsen en snelle schaatspakken (van medaillewinnares Margot Boer) te zien. De expositie is vanaf 10 februari te bezichtigen in het pand aan het Kerkpad.

Cookieinstellingen