Dansen tijdens voorleesdagen

Foto: nationalevoorleesdagen.nl

HET HOGELAND – In het kader van de Nationale Voorleesdagen danst Maaike Trousset met kinderen in Warffum en Uithuizen. In de bibliotheken van Winsum en Bedum is er dreumes-peutercafĂ©.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari kunnen peuters en kleuters in de Groningse bibliotheken terecht voor een voorleesfeestje: van voorleesontbijt tot theatervoorstelling. Alle kinderen tot 6 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de Bibliotheek krijgen een leuk cadeautje.Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is ‘Ssst! De tijger slaapt’ geschreven en getekend door Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. In Ssst! De tijger slaapt ligt de tijger te slapen. Kikker, Vos en de andere dieren willen er langs, maar ze willen de tijger niet wakker maken. Ze hebben veel ballonnen bij zich. Misschien dat het daarmee lukt? Medewerkers van de bibliotheek lezen het verhaal natuurlijk voor op locaties van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en in de bibliotheek. Op deze manier kunnen alle peuters in gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum genieten van een mooi voorleesmoment.

In het kader van de Boekstart dreumes-peuter café zijn er op 2 plaatsen weer ochtenden georganiseerd voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders/begeleiders. U bent van harte welkom op vrijdag 26 januari van 10.00- 11.00 uur in bibliotheek Winsum en op woensdag 31 januari van 10.00-11.00 uur in bibliotheek Bedum. Kom samen met uw kindje genieten van het bekroonde prentenboek.
Maaike Trousset van Studio Stap danst met de kinderen tot 6 jaar het dansverhaal van ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Op vrijdag 26 januari in Warffum van 15.30 tot 16.00 uur vervolgens in bibliotheek Uithuizen van 16.30-17.00 uur. Vrijdag 2 februari van 15.30-16.00 uur in bibliotheek Winsum en daarna van 16.30 tot 17.00 uur in bibliotheek Bedum. Aanmelden kan bij de plaatselijke bibliotheek

Cookieinstellingen