Voorleesontbijt IKC De Wierde

ADORP – Vanmorgen was er naar aanleiding van de 15e editie van De Nationale Voorleesdagen een voorleesontbijt op IKC De Wierde.

Vroeg in de morgen druppelden de eerste kinderen in pyjama en met knuffels het kindcentrum binnen. Alle kinderen konden genieten van een lekkere, gezonde hap tijdens het voorlezen, verzorgd door de fantastische ouderraad van het kindcentrum.


Voor de peuters en de kleuters was Janna Hulshof van de bibliotheek aanwezig om met een kamishibai (vertelkastje) voor te lezen uit het prentenboek van het jaar: Sst, tijger slaapt (met gratis app voor thuis!). Rollenspelletjes tussen de kinderen en een spannend tijgertikspel brachten het verhaal voor de kinderen helemaal tot leven.


Voor de groepen in de middenbouw is aandacht besteed aan sprookjes en is het sprookje Peter en de Wolf van Sergej Prokovjev voorgelezen. De kinderen hebben daarbij een kijkje gekregen achter de schermen van het concertgebouw hoe de dieren en mensen in het sprookje worden voorzien van hun eigen muziek. De kinderen kunnen op school nog nagenieten van de app, die kinderen nog meer inzicht geeft in hoe het verhaal tot stand is gekomen, hoe het concertgebouw het sprookje uitvoert en leren over de muziekinstrumenten.


In de bovenbouw sloot Beno Hofman aan bij de interesse van de kinderen, namelijk geschiedenis. Er zijn verschillende verhalen voorgelezen uit het boek ‘Lang geleden…’ van Arend van Dam. Hierbij hebben de kinderen kunnen genieten van verhalen over de ontdekkingsreizen van Abel Tasman, over de kinderen in de fabriek (kinderwetje van Samuel van Houten) en over de eerste vrouwelijke dokter ‘Aletta Jacobs’.

Beno heeft deze drie verhalen gekozen, omdat ze alle drie over belangrijke Groningers uit de geschiedenis gaan. Daarnaast heeft Beno een toelichting gegeven op zijn werk als schrijver van boeken en toneelstukken over de geschiedenis van Groningen.
Al met al een geslaagd voorleesontbijt.

Foto’s/tekst: Auwert Postmus/Floor v.d. Werfhorst

Cookieinstellingen