Handtekeningen voor hellingbaan overhandigd in Den Haag

Kamerlid Agnes Mulder (r) neemt de petitie in ontvangst
Kamerlid Agnes Mulder (r) neemt de petitie in ontvangst
Foto: WinsumNieuws

DEN HAAG/WINSUM – Eind november is Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Winsum een petitie gestart om de problemen bij station Winsum te laten aanpakken. Dinsdag werden de handtekeningen, ruim 300, op het Binnenhof overhandigt aan Kamerlid Agnes Mulder (CDA), voorzitter van de vaste Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.

De huidige lift op het station wordt continu geplaagd door storingen en vandalisme. Daardoor is het station regelmatig onbereikbaar voor mindervaliden. Een hellingbaan lijkt daarom dé oplossing.

Ook Bert Westerink was aanwezig in Den Haag. De wethouder lag in november 2017 nog onder vuur vanwege de communicatie rond de afgeblazen hellingbaan op het station van Winsum.

De Winsumer raad praatte op 12 december 2017 verder over de kwestie. Ondertussen had de raad wel een motie aangenomen waarin het college van burgemeester en wethouders werd opgeroepen toch met ProRail te praten over de mogelijkheden een hellingbaan aan te leggen. Die motie werd destijds unaniem ondersteund.

Rekening houden met de toekomst

“Een lift is niet de beste optie. Wij zijn nog in gesprek met ProRail. De insteek van het Platform is om voluit te gaan voor de best haalbare optie. Onze petitie maakt duidelijk dat we vinden dat dit een hellingbaan zou moeten zijn in plaats van een nieuwe lift. Op de lange termijn is dat volgens ons niet alleen de betere, maar ook de goedkopere oplossing”, aldus Reina de Lange, secretaris van Stichting Platform Gehandicaptenbeleid in Winsum, eind november voor RTV Noord.

Samen met wethouder Westerink toog een delegatie van SGP-Winsum gisteren naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen, klik hier voor filmpje..

Wethouder Bert Westerink (l) met de ‘SPG-ers’ voor het Binnenhof

Vandaag in de Tweede Kamer

Vandaag, 31 januari, werden spoorgerelateerde zaken besproken in de Tweede Kamer. Reina de Lange liet vorige week weten dat de petitie in ieder geval aan de noordelijke Kamerleden en Kamerleden met infrastructuur in hun portefeuille zou worden overhandigd.

Cookieinstellingen