Bedum in actie tegen kanker

Foto: Fb Bedumer Winterloop

BEDUM – Morgen, zaterdag 3 februari, wordt voor de 8e keer de traditionele Bedumer Winterloop georganiseerd. De loop is bedoeld om geld in te zamelen ten behoeve van het UMCG Kanker Researchfonds. Vorig jaar kon er een cheque van ruim € 100.000,- worden overhandigd.

Naast de sporters probeert ook Colourful Het Hogeland haar steentje bij te dragen. De organisatie probeert zo veel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande lokale maatschappelijke infrastructuur, zoals het verenigingsleven en de Bedumer tradities. Zo ook bij de Winterloop. Op de avond voor de Winterloop zullen de Colourful kookdeelnemers Bedum weer de wereld laten proeven door middel van heerlijke gerechten uit hun land van herkomst.

Op het Versplein staan tal van kraampjes waar mensen uit verschillende werelddelen hartige en zoete heerlijkheden zullen verkopen. De opbrengst komt volledig ten goede van het belangrijke doel, het  kankeronderzoek van het UMCG.

Leerlingen van de Togtemaarschool in 2017 op bezoek in het UMCG  (Foto: Fb Bedumer Winterloop)

U bent van harte welkom op het Versplein in Bedum op vrijdagavond 2 februari van 18.00-21.00 uur.

Vanaf 21.00 uur is dan in zwembad De Beemden de Bedumer Winter Swim. Mensen die liever zwemmen dan lopen kunnen hier zwemmen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

De Bedumer Winterloop is op zaterdagmiddag 3 februari en er wordt afgesloten met een Afterparty op het Versplein. Op dit slotfeest zal ook de voorlopige eindstand van het binnengehaalde geld bekendgemaakt worden.

Tussenstand: de teller staat nu, vrijdag 2 januari om 12.00 uur, op € 13.610,-

Voor het volledige programma klik hier.

 

Cookieinstellingen