Ledenbinding heel belangrijk voor LTO Noord Winsum

Foto: LTO Noord

WINSUM – Onder de noemer ‘Meet and Eat’ hebben zo’n vijftig leden van LTO Noord afdeling Winsum vorige week woensdag het melkveebedrijf van de familie Vergeer in Winsum bezocht.

‘Een mooie opkomst’, concludeert afdelingssecretaris Sieta Stavenga. ‘Ledenbinding vinden wij heel belangrijk. Daarom proberen wij minimaal zes keer per jaar een ledenavond te organiseren. Want wat is er nu mooier dan met je collega’s in gesprek te gaan? Wij proberen met interessante avonden, bijeenkomsten en excursies zoveel mogelijk leden bij de afdeling te betrekken met als doel met elkaar in gesprek te gaan.’

Nieuwe stal
Rond zeven uur ‘s avonds kwamen de eerste leden binnendruppelen op het bedrijf van melkveehouder en bestuurslid Ingrid Vergeer. Samen met haar man Kees runt ze een melkveebedrijf in het Groningse Winsum. Onlangs investeerde het echtpaar in een nieuwe stal. Een van de bijzonderheden in deze stal is de zandbak in het separatiegedeelte voor de kalfkoeien en een Cuddle Box, waarbij het kalf in de eerste levensfase bij de koe wordt gehuisvest. ‘Na afloop van de excursie hebben we positieve reacties van onze leden mogen ontvangen. Mensen vinden het leuk om eens op een ander bedrijf te kijken’, weet Stavenga.

Het tweede gedeelte van de avond bestond uit een buffet bij restaurant Garnwerd aan Zee.

Keukencafé
Naast de excursies naar verschillende bedrijven en ledenavonden met gastsprekers introduceerde de afdeling in het kader van ledenbinding afgelopen jaar het Keukencafé. ‘Dit bleek een succes te zijn’, zegt de secretaris. ‘Het is soms lastig om mensen te bereiken, vooral omdat het aanbod aan bijeenkomsten zo groot is. Tijdens het Keukencafé gaan leden in een kleinere setting met elkaar in gesprek. Dit trok zoveel leden dat de keuken zelfs bijna te klein was.’

Fusie
Voor de komende jaren staat een fusie met de LTO Noord afdelingen De Marne, Bedum/Ten Boer en Het Hogeland op de agenda. ‘We zijn nu in gesprek over hoe we deze fusie gaan vormgeven. We denken dat we ondanks de fusie nog wel avonden voor de leden in ons gebied blijven organiseren. Het zou zonde zijn als we niet meer inzetten op initiatieven zoals het Keukencafé’, aldus Stavenga.

Bron: Nieuwe Oogst/ LTO Noord

Cookieinstellingen