Aannemer neemt onderwijs over tijdens stakingsdag

Foto: Auwert Postmus

BAFLO – Tijdens de stakingsdag in het basisonderwijs komende woensdag neemt Hesco Bouw, de aannemer die verantwoordelijk is voor de bouw van Marciaborg in Baflo/Rasquert, het werk van de leerkrachten over.

De scholen Ichthus en Noordewier in Baflo/Rasquert geven een eigen draai aan de stakingsactie. Hesco Bouw, de aannemer die de nieuwbouw van de Marciaborg uitvoert, verzorgt op de stakingsdag het alternatieve onderwijs met een kijk- en doemarkt bouw en techniek. De activiteiten zijn voor alle kinderen van de twee scholen en vindt plaats tussen 9 en 12 uur In de gymzaal bij de Noordewierschool

Diverse bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van Marciaborg werken mee. Hesco helpt hiermee de leerkrachten en de ouders bij het geven van een mooie invulling van de stakingsdag. Fokko van Calker van Hesco: “De vorige stakingsdag hebben de leerkrachten van Noordewier ons meegeholpen op de bouw. Nu is het andersom en kunnen we de kinderen van beide scholen een alternatief programma bieden dat bovendien ook nog leerzaam is.” Een geweldige manier van samenwerken. Overigens verloopt de samenwerking tot nu toe erg fijn. “We hebben erg goede buren aan het bouwteam. Alles verloopt in goed overleg en er wordt rekening gehouden met het feit dat we een school in bedrijf zijn. De kinderen vinden het erg leuk en zitten er met hun neus bovenop”, vertelt Sineke Sietsema, directeur obs Noordewier.

De kinderen gaan tijdens de ochtend met een werkboekje langs stands van bedrijven die op de een of andere manier betrokken zijn bij bouw en techniek en doen daar opdrachten. O.a. KAW Architecten, SSPB Groningen (werken en leren in de bouw) en Hesco zelf zijn natuurlijk aanwezig. Buiten krijgen kinderen voorlichting over bouwverkeer en hoe je hier op een veilige manier mee om kan gaan. Tietia van Houten, directeur cbs Ichthus: “Door deze kijk- en doemarkt raken de kinderen nog meer betrokken bij de bouw. Ze mogen deze ochtend ontdekken, proberen en experimenteren. Misschien willen ze hierdoor later zelf wel in de bouw werken.”

Reacties

article
95477
BAFLO – Tijdens de stakingsdag in het basisonderwijs komende woensdag neemt Hesco Bouw, de aannemer
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20180212/aannemer-neemt-onderwijs-tijdens-stakingsdag/
2018-02-12T17:47:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/02/12172328/IMG_0850-2.jpg
Nieuws