Johan van de Beek 3e op WK snertkoken

GRONINGEN/WINSUM – Johan van de Beek, ondernemer van het jaar in Winsum, is 3e geworden op het WK snertkoken in Groningen.

De keuken van het Alfa College locatie Kluiverboom was vrijdag 16 februari decor van het WK snert- en stamppotkoken. Onder de deelnemers ook Johan van de Beek, eigenaar van Kaas-Notenhuysch Winsum.

Organisator Auke van der Velde, eveneens uit Winsum, kon net als in de voorgaande jaren terugzien op een geslaagd evenement. Een evenement dat blijft groeien, qua aantal deelnemers en bekendheid. Wat ooit als een geintje begon, is serieus werk geworden en zal volgend jaar al weer voor de 25ste keer worden georganiseerd. “Dat wordt iets bijzonders. Een spektakel”, aldus Van der Velde, die nog niet wilde verklappen wat er gaat gebeuren. Afwachten dus.

Met veel liefde en aandacht wordt er aan de stamppot gewerkt

Dit keer maakten weer 34 deelnemers (maximum aantal), amateur- en beroeps koks, hun snert en/of stamppot en lieten deze door de onafhankelijke jury, die uit verschillende culinaire kopstukken bestond,  beoordelen.

De kampioenen en links Henk van der Velde (voorzitter organisatie) en zoon Auke

Na veel proeven (smaak), kijken (kleur en dikte) en ruiken (geur) kwam het antwoord van de jury: de beste snert was die van Ineke Hoeksema uit Hoogezand. Zij nam de zilveren Snertslaif in ontvangst. De beste stamppot kwam uit de pan van John Spruit. De Enschedeër, chefkok van bistro Het Koetshuis in z’n woonplaats, mocht de zilveren opscheplepel mee naar huis nemen.

Johan van de Beek, vorig jaar ook deelnemer, behaalde met zijn snert een eervolle derde plaats. De gewonnen beker zal ongetwijfeld al een leuk plekje in z’n zaak in Winsum hebben gekregen.

Foto’s: Jaap Hoekzema

Cookieinstellingen