Lopenenzo Feerwerd start loopgroep

Foto:

FEERWERD – Onder het motto “Heel Middag Humsterland beweegt” start Lopenenzo uit Feerwerd vanaf 19 februari een loopgroep voor alle niveaus.

Werken aan de conditie is nog nooit zo leuk geweest. Op 19 februari start er in Feerwerd een gemotiveerde loopgroep. Initiatiefnemer en marathonloper Karel Jonker van Lopenenzo traint en begeleidt met grote regelmaat mensen in de loopsport. Beginnende hardlopers zijn begeleidt naar hun eerste 30 minuten onafgebroken hardlopen mét de mondhoeken omhoog. Daarnaast zijn er ook veel ervaren hardlopers getraind om 60 minuten onafgebroken te lopen en zelfs zijn er mensen begeleid naar een halve marathon!  Karel Jonker: ‘Wanneer het doel bereikt werd en het succes gevierd is, kreeg ik vaker te horen dat de stimulans gemist wordt om verder te gaan. Daarom wordt er een loopgroep gestart om elkaar te stimuleren en met plezier te blijven hardlopen.’

Elke week worden er twee trainingen georganiseerd, dit zal op maandag en donderdag zijn. De startplaats is het sportveld in Feerwerd, daar kunnen de deelnemers tevens gebruik maken van de kantine van de voetbalvereniging.

Lopenenzo is onderdeel van de Leefstijlacademie en heeft zich tot doel gesteld om heel Middag Humsterland te laten bewegen met een glimlach. Als aanvulling op de loopgroep is er het initiatief om een sportpark te realiseren waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Voor alle sporters is het een mooie aanvulling op krachtoefeningen te doen op deze toestellen.

.

Karel Jonker is erg ambitieus en wil de loopgroep uit laten groeien met veel inwoners van Middag Humsterland waarbij er met elkaar met veel plezier gewerkt kan worden aan diverse doelstellingen vanuit verschillende startniveaus.  Zo kan men dus werken aan een voorbereiding van uitdagende loopwedstrijden, zoals de 4 mijl van Groningen of de Oranjerun. Vanzelfsprekend is er ook gewoon ruimte om te trainen voor de gezelligheid of als stok achter de deur.

De investering hiervoor is bewust laag gehouden. Voor slechts 45 euro per half jaar – dit is nog geen euro per training – kan in de eigen omgeving gewerkt worden aan de vitaliteit.

Karel Jonker: ‘Hier ligt de toegevoegde waarde. Wij gaan voor bewegen met de ultieme belevingsfactor. Het prachtige landschap van het Middag Humsterland leent zich hier geweldig voor. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op www.lopenenzo.nl of op de facebookpagina informatie bekijken en zich aanmelden.  Bellen kan ook naar Karel Jonker op 06 2061 6993

.

Cookieinstellingen